Beeld © ANP

Diederik Jekel onthult hoeveel kilo hij al kwijt is

02 mei 2020 11:22

Diederik Jekel (35) is de afgelopen maanden flink afgevallen. De presentator en wetenschapsjournalist is inmiddels zo'n 13 tot 14 kilo kwijt, vertelt hij in 'Het Parool'.

"Er waren wat onverwerkte dingen waardoor ik niet het gevoel had dat ik het waard was om voor te zorgen"

"Ik ben bezig met therapie, er waren wat onverwerkte dingen waardoor ik niet het gevoel had dat ik het waard was om voor te zorgen. Ik had geen kruiden in huis, kookte nauwelijks", aldus Diederik. "Nu er wat op zijn plek is gevallen, vind ik het leuker en de moeite waard om elke dag te sporten en te koken."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Diederik: 'Hou ook binnenshuis zoveel mogelijk afstand'

Diederik is de laatste weken ook vooral bezig met het coronavirus. Hij vertelt erover in RTL Boulevard en op zijn eigen YouTube-kanaal. "Ik dacht: ik ga nu zeggen wat de wetenschappers eigenlijk willen zeggen. Ik had een studiootje gebouwd voor het Jekel's Climate Channel, op YouTube, en heb het omgebouwd tot coronakanaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna: 'Ik ben positief getest op antilichamen tegen corona'

Ondanks dat hij nu "iets nuttigs" kan doen, valt het Diederik ook zwaar. "Normaal gesproken ben ik de wetenschapper die zegt: kijk, een nieuwe planeet! Of: kijk, een nieuwe paardenbloem! En nu ben ik al zes, zeven weken dagelijks de brenger van kutnieuws."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!