Beeld © YouTube-kanaal Josh Pieters & Archie Manners

Carole Baskin uit Tiger King valt voor nep-interview

04 mei 2020 02:24

Carole Baskin, de grote rivaal van Joe Exotic in de Netflix show Tiger King, is door twee Engelse YouTubers in de maling genomen. Josh Pieters en Archie Manners deden zich voor als producers van de Amerikaanse talkshowpresentator Jimmy Fallon, om haar te strikken voor een interview. En dat lukte, meldt Variety.

"Ik vermoedde wel dat er iets niet klopte omdat de vragen opgenomen leken"

Carole, eigenaresse van een 'big cat sanctuary', heeft sinds haar optreden in de populaire show niet met de pers willen praten. Voor Jimmy maakte ze een uitzondering, dacht ze. YouTubers Josh en Archie deden het interview met haar via Zoom en legden de vrouw uit dat zij Jimmy wel kon horen, maar niet kon zien omdat de opnames bij hem thuis gemaakt werden. Het duo had een aantal geluidsfragmenten uit echte interviews van Jimmy opgenomen en gebruikten die voor het gesprek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William geen fan van Netflix-hit Tiger King

Vooraf had Carole aangegeven geen vragen te willen beantwoorden over Tiger King en Joe Exotic. Het gesprek ging daarom over hoe het nu met haar en de grote katten gaat ten tijde van het coronavirus. Het filmpje van Josh en Archie vond al snel z'n weg naar de media en ging daarna viral.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiger King al meer dan 64 miljoen keer bekeken

Carole reageerde later sportief over de grap tegenover Us Weekly: "Ik vermoedde wel dat er iets niet klopte omdat de vragen opgenomen leken. Maar ik had nooit gedacht dat het een grap als deze zou zijn. We hebben er hard om moeten lachen. Ik kan hun creativiteit wel waarderen en vond de video leuk gemaakt. Ik voel me absoluut niet belazerd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!