Beeld © Summit Entertainment

Komt er behalve een Twilight-boek óók een nieuwe film?

4 mei 2020 16:19

De geruchtenmolen draaide de afgelopen dagen overuren. Fans van de immens populaire Twilight-reeks waren ervan overtuigd dat schrijfster Stephanie Meyer met een nieuw deel op de proppen zou komen. Vandaag is het hoge woord er eindelijk uitgekomen.

"Sommigen van jullie hebben daar zo lang op gewacht"

Fans werden helemaal lyrisch toen Twilight-schrijfster Stephanie Meyer een aftelklok op haar website en social media deelde. Al snel deden de wildste verhalen te ronde, maar de die-hard fans wisten het al snel zeker: dit moest gaan over een nieuw verhaal in de Twilight-reeks. En ja hoor, nu de klok op nul staat, blijkt dat inderdaad te kloppen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans weten het zeker: 'Nieuw Twilight-boek op komst'

Stephanie Meyer maakte het nieuws niet alleen online bekend, maar bevestigde het ook in het populaire ochtendprogramma Good Morning America. "Het is een gekke tijd en ik wist niet zeker of dit het juiste moment was om dit boek uit te brengen, maar sommigen van jullie hebben daar zo lang op gewacht. Het leek daarom niet eerlijk om jullie nog langer te laten wachten", vertelde ze in een filmpje.

Het boek heeft de titel Midnight Sun en vertelt het verhaal van het eerste boek vanuit het perspectief van de vampier Edward Cullen. Het is voor veel fans een waar cadeautje, maar geen verrassing. In 2008 maakte Stephanie al bekend dat ze werkte aan dit project. Echter lekte er destijds al twaalf hoofdstukken uit. Dit zorgde ervoor dat de schrijfster het verhaal op een laag pitje zette.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het huis van Bella in Twilight staat op Airbnb

Twaalf jaar later zal het verhaal dan toch het levenslicht zien en dat komt in deze quarantaine-periode erg goed uit. Fans hebben echter nog een prangende vraag en dat is of er dan ook een nieuwe film in de pijpleiding zit. Het antwoord op die vraag is zowel ja als nee. De kans dat dit verhaal verfilmd zal worden is erg klein, maar aanwezig. Dat komt mede doordat Robert Pattinson, die de rol van vampier-hunk Edward Cullen speelde, zich meermaals negatief heeft uitgelaten over de reeks. Toch heeft hij zich in 2018 laten ontvallen dat hij misschien wel ziet zitten om weer in de huid van de glinsterende vampier te kruipen.

Los van dit nieuwe verhaal gaan er al langere tijd hardnekkige geruchten dat er een nieuwe Twilight-film in de maak is. Dit zou om een prequel-film gaan die zich in de jaren voor het originele Twilight afspeelt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!