Beeld © FunX

Ramadanshow stopt na doodsbedreigingen, presentator reageert

05 mei 2020 11:02

FunX-radioprogramma 'Ramadan Late Night' is per direct gestopt omdat presentator Morad El Ouakili doodsbedreigingen ontving. Deze gingen gepaard met kritiek op de show omdat de titel en de muziek van het programma volgens enkelen niet passen bij ramadan. Morad reageert nu op het heftige nieuws.

"Het gaat om een kleine groep mensen, maar hun stem is zo ontzettend luid en lelijk"

Het ongenoegen werd vooral via social mediakanalen als Twitter verspreid, maar het bleef niet bij beargumenteerde kritiek: enkelen bedreigden de makers van het programma. Volgens Morad ging het daarbij om 'fanatieke extremisten'.

Morad heeft inmiddels bij NPO Radio 1 gereageerd op de bedreigingen en het besluit met de show te stoppen: "Het gaat goed met mij naar omstandigheden, maar het doet pijn dat we met ons programma moeten stoppen. Het programma moest juist verbinden en mooie verhalen delen in de ramadanmaand, maar het moet leuk blijven en dat is het nu niet meer. Het gaat om een kleine groep mensen, maar hun stem is zo ontzettend luid en lelijk." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coen Swijnenberg maakt radiocomeback (maar niet bij 538)

FunX, de zender waarop Ramadan Late Night te horen was, laat weten: "Aangezien hun veiligheid vooropstaat hebben we extra beveiliging in moeten huren. Een voor ons onacceptabel gevolg van een initiatief dat bedoeld was om mensen samen te brengen. Er zijn gelukkig ook mensen geweest die wel op een respectvolle manier hebben aangegeven waarom zij de naam Ramadan Late Night ongepast vinden. Die feedback nemen wij serieus."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter noemt 500e Nachtzuster 'mijlpaal Nederlandse radio'

Er zat volgens de zender niets anders op dat het programma van de ether te halen. "Ons doel is nu meer dan ooit om mensen in deze tijd samen te brengen met inspirerende verhalen, tips, recepten, et cetera. Dit zullen we vanaf vandaag doen door dit onderwerp een plaats te geven door onze hele programmering en op al onze kanalen, waarmee we de impact van onze boodschap juist denken te vergroten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!