Mei: Duncan Laurence wint het Eurovisie Songfestival. Beeld © ANP

Vaccinbesluit kabinet strooit roet in het eten songfestival 2021

7 mei 2020 10:54

De Nederlandse organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft tijd nodig om goed te kunnen beoordelen wat de gevolgen zijn van het nieuwe kabinetsbesluit over grote evenementen tijdens de coronacrisis. Dat laat een woordvoerder van de NPO donderdag weten. Massa-evenementen mogen van het kabinet pas weer plaatsvinden als er een vaccin tegen het virus gevonden is.

"Uiteraard staat de gezondheid van deelnemers, medewerkers en bezoekers altijd voorop"

"We begrijpen dat het publiek graag wil weten wat de coronamaatregelen gaan betekenen voor de organisatie van een evenement zoals het songfestival in 2021", laat de zegsvrouw weten. "Uiteraard staat de gezondheid van deelnemers, medewerkers en bezoekers altijd voorop."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange lyrisch over aanstaand songfestival

De nieuwe besluiten van het kabinet moeten nu besproken worden met alle partijen die bij de organisatie betrokken zijn, zoals de gemeente Rotterdam en de European Broadcasting Union (EBU). "Het is nu dus nog te vroeg om uitsluitsel te geven over de organisatie en de vorm van het ESF in 2021. We komen hier op een later moment deze maand op terug."

Het Eurovisiesongfestival zou half mei in Rotterdam plaatsvinden, maar werd geschrapt vanwege de pandemie. De gemeente Rotterdam besloot recent graag de organisatie van de 2021-editie van het liedjesfestijn op zich te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy: 'Ik had songfestival kunnen winnen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!