Beeld © Getty

Kevin Spacey trekt onhandige vergelijking met corona-gedupeerden

7 mei 2020 12:56

De opmerkelijke uitspraken van Kevin Spacey (60) kunnen inmiddels gebundeld worden tot een boek. De gevallen acteur wordt door vele mannen beschuldigd van seksueel misbruik en sindsdien zit hij (praktisch) zonder werk. Vergelijkbaar met de mensen die hun baan hebben verloren dankzij de coronacrisis, vindt hij zelf.

"Ik weet hoe het voelt als je wereld plotseling volledig stopt"

De vele verhalen, beschuldigingen en aanklachten wegens seksueel misbruik zorgden ervoor dat Kevin de populaire Netflix-serie House of Cards moest verlaten. Sindsdien krijgt de acteur geen rollen meer en wordt hij zelfs uit films geknipt, waardoor hij naar eigen zeggen als geen ander begrijpt wat corona-gedupeerden meemaken. Dat stelt hij in gesprek met het Duitse programma Bits & Pretzels

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer Kevin Spacey: 'Hoop dat zaak Weinstein deuren opent'

"Ik weet hoe het voelt als je wereld plotseling volledig stopt", vertelt Kevin in het virtuele interview. "Het is dan wel om een andere reden, maar ik denk dat de emotionele problemen hetzelfde zijn."

Het is niet de eerste keer dat de acteur een opmerkelijke actie uithaalt sinds de aanklachten jegens hem binnenstroomden. Een filmpje waarin hij Frank Underwood uit House of Cards nog eens speelde, viel ook al niet goed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Kevin Spacey ontkent schikking met masseur

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak tegen Kevin Spacey geseponeerd

Of Kevins nieuwe uitspraken hem wel sympathie zullen brengen, valt te betwijfelen. Het publiek heeft zijn oordeel immers al geveld.

Tim Oliehoek: 'Kevin Spacey is eigenlijk al veroordeeld'

06:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!