Beeld © ANP

Yolanthe Cabau zit met een kop vol met zorgen

07 mei 2020 20:08

Yolanthe Cabau (35) maakt zich grote zorgen om haar stichting Free a Girl. De actrice is bang dat veel kinderen momenteel in kwetsbare posities verkeren, nu er vanwege de coronamaatregelen amper controle is.

"Ons werk is belangrijker dan ooit"

"Deze pandemie heeft een enorme impact op de verhandeling van kinderen, het is een ontzettend grote uitdaging voor ons maar wij geven niet op", vertelt Yolanthe aan Shownieuws. In veel landen is de afgelopen jaren huiselijk geweld, kinderhandel en verkrachting toegenomen. Nu veel mensen vanwege de maatregelen thuisblijven en er gebrek is aan sociale controle, groeien deze aantallen enorm. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Yolanthe is pikanter dan ooit in nieuwe fotoshoot

Vanwege de crisis is de jaarlijkse actie, Lock me Up – Free a Girl, voorlopig uitgesteld. Directeur Evelien Hölsken laat weten dat dit hen er niet van weerhoudt in actie te komen. Zo blijven Yolanthe en haar hulporganisatie voorlichting geven en hebben ze in Nepal het initiatief genomen om op de radio commercials uit te zenden om families te waarschuwen.

"Het is vooral belangrijk dat mensen inzien dat met het bestrijden van Covid-19 onze activiteiten niet stil kunnen liggen. En dat het besef er is dat we de steun van overheden en sponsoren juist nu nodig hebben", vertelt Evelien Hölsken. "De pandemie heeft een enorme impact op de gehele wereldbevolking. Maar in tijden van economische crisis lijden de meest kwetsbare doelgroepen het meeste en dat zijn kinderen in midden tot lage inkomenslanden. Ons werk is belangrijker dan ooit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is hoe Yolanthe Cabau de thuisquarantaine doorkomt

Een flinke domper voor Yolanthe, die in 2019 al flink wat voor haar kiezen kreeg. Eerder vertelde ze al dat het één van de zwaarste jaren van haar leven was. Aan RTL Boulevard vertelt ze hoe het met haar gaat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!