Beeld © Instagram @simonkeizer

Simon Keizer stuitte in Japan op allerlei problemen

11 mei 2020 16:20

Voor de Volendamse zanger maakte de uitbraak van het virus een abrupt einde aan zijn wereldreis. Simon Keizer (35) zou eigenlijk samen met zijn vrouw Annemarie en dochtertje drie maanden rondreizen, maar dat werden zeven weken. Op YouTube deelt hij nu de hoogtepunten van de trip.

"Hij stond erop dat hij voor mij wil bestellen vanuit het hotel, beetje gek"

Elke minuut van hun ingekorte reis is in detail vastgelegd op beeld. In eerste instantie voor henzelf, maar Simon liet eerder op social media weten dat ze het in ‘deze rare en nare tijden leuk vinden om delen van hun reis te delen ter afwisseling’. In het derde deel van hun ‘miniserie’ blikt het gezin terug op hun dagen in Japan. Een onderdeel van de reis waar vooral Simon erg naar uitkeek. Toch verliep het allemaal een beetje anders dan gepland...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick over band met Simon: 'Afstand hebben we juist soms nodig'

De ellende begint al op het vliegveld. Hoewel er een auto voor hen klaarstaat, passen ze onmogelijk met z'n drietjes en alle bagage in de wagen. Na een half uur in de kou te hebben gewacht, besluit het stel dan zelf maar een busje te huren om al hun spullen naar het hotel te vervoeren.

Daar is de kous niet mee af, want in het hotel is sprake van een volgend misverstand. Er zijn namelijk drie losse bedden en geen kinderbedje voor hun kleine. Oké, kan gebeuren... maar als Simon even later ontspannen baantjes wil trekken in het zwembad, kondigt het volgende probleem zich aan. Mensen met tatoeages mogen namelijk het bad niet in. "In het begin liep het allemaal een beetje stroef", vertelt Simon in de video. Ook romantisch uit eten gaan zit er niet in volgens de zanger. De ober spreekt maar vier woorden Engels en vervolgens laat het hotel weten al voor hen te hebben besteld. "Hij stond erop dat hij voor mij wil bestellen vanuit het hotel, beetje gek..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick, Simon en Kees gaan in docu op zoek naar Simon & Garfunkel

Maar het stel maakt ook een hoop leuke dingen mee, zoals het bezoek aan Disney, waar ze volgens Annemarie de 'enige Westerse mensen' zijn. En ze hadden geen dag later moeten gaan, want de volgende dag sluit het park vanwege het virus. Een geluk bij een ongeluk! 

Hoewel Japan meer een 'dingetje' was van Simon, is Annemarie opgetogen over het land. "Ik ben echt aangenaam verrast door de mensen, die zijn superlief en behulpzaam. Al spreken ze geen woord Engels, toch doen ze er alles aan om je te helpen. Het is allemaal niet normaal schoon en netjes.  En veilig voelt het ook. Ik had het niet willen missen."

Meer over hun wereldreis zie je in deze video:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simon Keizer voor één keer helemaal naakt op televisie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!