Youp van 't Hek Beeld © ANP

Youp van 't Hek maakt een diepe buiging voor het zorgpersoneel

13 mei 2020 10:35

Youp van 't Hek (66) bedankt het verplegend personeel voor al hun goede zorgen. Dat doet hij in een speciale videoboodschap die dinsdag, op de dag van de verpleging, werd gedeeld.

"Ik heb geluk dat ik er nog ben, maar ook dat ik door jullie verzorgd ben"

"Eerst mocht ik in het ziekenhuis liggen met een openhartoperatie", vertelt de cabaretier. "Dat beviel mij zo goed dat toen de corona kwam, dat ik dacht: nou dan kom ik er ook nog maar even lekker liggen." Youp was naar eigen zeggen een van de eerste coronapatiënten die in Nederland werd opgenomen in het ziekenhuis. "Volgens mij heb ik de corona-afdeling in het AMC geopend als BN'er", grapt hij verder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek: 'Ik spartelde op het randje van leven en dood'

Hij lag tien dagen op de afdeling, maar zou het verplegend personeel nu niet meer herkennen. "Want jullie hadden allemaal spatbrillen, mondkapjes en hele rare maanpakken aan. Maar wát waren jullie goed en wat hebben jullie mij onbedaarlijk geholpen."

Hij maakt een diepe buiging voor het zorgpersoneel. Volgens de artsen heeft Youp ontzettend veel geluk gehad. "Ik heb geluk dat ik er nog ben, maar ook dat ik door jullie verzorgd ben. Dat is met zoveel liefde, zoveel vrolijk en zoveel humor. Ik kan alleen maar zeggen: dankjewel!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek over corona-besmetting: 'Een hel was het'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!