Beeld © ANP

Chantal Janzen is bang voor commentaar Graham Norton

13 mei 2020 14:50

Het songfestival zou dit jaar voor het eerst in veertig jaar weer in Nederland worden georganiseerd, maar vanwege het coronavirus is besloten het liedjesfestijn af te gelasten. Begrijpelijk, vertelt Chantal Janzen (41) in 'Stax&Toine' op NPO Radio 1.

"Als we het niet goed doen, kunnen we met hem er even over praten"

Als haar wordt gevraagd wat er door haar hoofd ging toen het songfestival werd gecanceld, moet Chantal bekennen dat ze niet de juiste presentator voor zich hebben voor een smeuïg antwoord op die vraag. Ze was namelijk helemaal niet teruggesteld. Sterker nog: ze had het best raar gevonden als het allemaal gewoon was doorgegaan. "Daar was ik best nerveus over", vertelt ze eerlijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen dankbaar voor kleine momenten in het leven

Zaterdag wordt op televisie als alternatief voor de originele grote finale Eurovision: Europe Shine A Light uitgezonden. Chantal en haar co-hosts Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de show in het Engels. "Het is zo’n publieksfestijn. Dus dan is het wel gek om in een lege studio te staan. Hoe mooi het ook zal zijn, het is toch niet het songfestival. Maar het is wel fijn dat we iets kunnen doen", zegt Chantal over de eenmalige uitzending. "Ik vind het bijna een soort eerbetoon. (...) Dit is voor de fans, voor het festival, en voor de artiesten. Om ze te laten shinen."

Chantal zelf is niet van plan op te treden. "Het is niet zo dat wij gaan optreden, daar zou ik mij ook niet prettig bij voelen. Dat is toch een beetje zingen op je eigen bruiloft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen zit met de handen in het haar

Voordat het zover is moet ze nog even druk in de weer met de scripts. "We zijn alledrie natuurlijk geen native speakers. Dus ik kan niet méér doen dan mij goed voorbereiden en mijn best doen. Het enige waar ik bang voor ben, zijn de verbindingen. Dat die er niet uitklappen."

Maar ze is nóg ergens bang voor: Graham Norton, die bekendstaat om zijn snarky comments. "Hij zit aan het einde van het programma, dus ik hoop dat hij ons heel houdt… Als we het niet goed doen, kunnen we met hem er even over praten."

Jeangu Macrooy had zich alles rond het songfestival dit jaar heel anders voorgesteld, zo vertelde hij eerder in RTL Boulevard.

Eurovision: Europe Shine a Light is zaterdag 16 mei te zien om 21:00 uur op NPO1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!