Dennis Storm. Beeld © Mark Thurman

Kids Dennis Storm krijgen één cadeau: 'Ik heb geen prinsessen'

17 mei 2020 10:36

Voormalig tv-presentator Dennis Storm (34) leeft minimalistisch op Bali. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in een kleine studio. Hoe ziet dat eruit, zo’n minimalistisch leven? "Mijn kinderen krijgen één verjaardagscadeau", vertelt hij aan 'RTL Nieuws'.

"Ze mogen van ons een uitje kiezen: naar een vogelpark of een dag naar een hotel met een groot zwembad"

Leven op het ritme van de zon, met je kinderen surfen na schooltijd, veel tijd met elkaar en vrienden doorbrengen. Klinkt goed toch? Dit is hoe Dennis Storm tegenwoordig zijn dagen slijt sinds hij zijn baan bij de omroep opzegde.

Voor het grote publiek verdween hij in 2016 van het scherm. Jarenlang was hij te zien op NPO3 waarvoor hij meer dan 150 reisreportages voor 3 op Reis maakte. Vijf jaar geleden was hij er klaar mee. Op Instagram liet hij zijn volgers weten dat hij ermee stopte. Hij had er geen plezier meer in. Na meer dan tien jaar als tv-presentator verliet hij zijn leven in de schijnwerpers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Dennis Storm geniet meer van leven buiten de schijnwerpers

'Kijk naar de wereld om je heen'

Dennis woont nu met zijn vrouw en twee kinderen van vijf en zes jaar in een studio in het zuiden van Bali. Het is klein, zo’n 32 vierkante meter, en ze slapen met z’n allen op één slaapkamer. "We zijn wel op zoek naar een huis waarin de kinderen hun eigen kamer hebben, maar vaak zijn de huizen té groot en slaan we het af. De regel lijkt 'groot huis kleine tuin' te zijn, maar wij willen het juist andersom."

De zomers brengt het gezin vaak door in Nederland. Vanwege de corona-uitbraak, zijn ze nu wat langer in het land. Dennis leeft van de boeken en artikelen die hij schrijft en lezingen die hij geeft. Twee jaar geleden schreef hij Weg Ermee, over de schoonheid van minimalisme en teruggaan naar de essentie. Op 4 juni komt Als gezond verstand koning was uit, een pleidooi om de aarde niet meer uit te putten, de consumptiezucht tegen te gaan en collectief een gezondere toekomst te omarmen. Ook hiermee wil hij anderen inspireren groener te leven.

Het huis in Nederland dat Dennis zelf bouwde.
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Storm komt met nieuw zelf geschreven boek

Buiten leven

Dennis is niet opgevoed met een minimalistische levensstijl, helemaal niet zelfs. "Maar mijn liefde voor de natuur is er altijd geweest. Later, toen ik voor mijn werk vaak op hotelkamers verbleef, ontdekte ik mijn liefde voor minimalisme. Ik verdiepte me er in, maar tegelijkertijd was ik continu aan het werk."

"Sinds mijn twintigste, toen ik mijn eerste reisprogramma maakte, begon ik beetje bij beetje mijn overbodige spullen de deur uit te gooien. In de jaren erna merkte ik steeds meer dat het naleven van het minimalistische gedachtegoed mij een heerlijk gevoel van vrijheid gaf."

Hij zegde de hypotheek op, ging drie straten verderop wonen in een kleiner huis met veel lagere lasten. En vorig jaar vertrok hij met zijn gezin naar die studio op het Indonesische eiland. "Het is niet zo dat we aan de keukentafel in ons huis in Den Haag ineens besloten te emigreren. We hadden er al een paar keer overwinterd en dat beviel goed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Storm heeft hekel aan bekende Nederlander zijn

Het leven op het 'Godeneiland' is volgens hem 'relaxt'. Hij leeft veel meer buiten. De straten zijn groen, er is meer natuur. "We staan op, ik maak voor iedereen ontbijt, de kinderen gaan naar school en ik naar de sportschool. Ik werk tot een uur of drie. Dan haalt een van ons de kinderen op van school. We eten vaker met dan zonder vrienden, gaan vaak op avontuur op het eiland, leven op het ritme van de zon in plaats van de constante schermen. Er is weinig stress, er wordt veel gelachen. Het is heerlijk."

"We hebben meer tijd; voor onszelf en voor elkaar. Het weer zit ook niet tegen, dus de kans is groot dat we na school met zijn allen een uurtje in het water liggen of ’s avond met onze voeten in het zand de zon onder zien gaan. De reizen die ik heb mogen maken voor mijn werk, waren heel waardevol. Maar de tijd die ik nu met mijn gezin door kan brengen, is een ander soort rijkdom. Ik hoop dat ze dat begrijpen."

Met Mark, een goede vriend van mij uit Nederland die ook op het eiland woont, ga ik vaak op reis over het eiland om foto's te maken. Een hobby die we samen delen.

'Ik heb dochters, geen prinsessen'

En verjaardagen? "Als mijn kinderen jarig zijn, krijgen ze één cadeau. Wil mijn dochter een step, dan krijgt ze een step namens iedereen. Ik ging ooit naar een feestje en dat kind zei toen we binnenkwamen: 'Waar is mijn cadeau?' Iedereen mag daar van alles van vinden, wij doen ons best ze dankbaarheid aan te leren. Ze mogen van ons een uitje kiezen: naar een vogelpark of een dag naar een hotel met een groot zwembad, dat vinden we mooier en gezonder dan dat ze vijftien plastic rotzooicadeaus krijgen."

"Ik vind het trouwens heel raar dat we het hier überhaupt over hebben. De discussie 'maar een cadeau hoort erbij' is toch niet meer relevant? Het is helemaal niet zielig voor een kind als het geen bergen cadeaus krijgt. Ik heb dochters, geen prinsessen."

Het hele interview met Dennis lees je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!