Beeld © ANP

Claudia de Breij steunt actie Rob Jetten tegen homohaattweets

17 mei 2020 11:05

Fractievoorzitter Rob Jetten van D66 grijpt de Internationale Dag tegen Homofobie aan om op een persoonlijke en indringende wijze duidelijk te maken hoeveel homohaat hij online over zich krijgt uitgestort. Claudia de Breij steunt de politicus.

"Sommige mensen vragen zich af of zo’n internationale dag tegen homofobie echt nodig is. Oordeel zelf"

In een persoonlijke video op Twitter en Instagram leest Jetten een selectie van de haatberichten die hij krijgt hardop voor. 'Kankerhomo. Achterlijke flikker. Vieze pisnicht. Sommige mensen vragen zich af of zo’n internationale dag tegen homofobie echt nodig is. Oordeel zelf', schrijft hij als inleiding bij de video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BzV-einde heeft er 'flink ingehakt' bij Claudia de Breij

Rob Jetten krijgt op Twitter digitale steun van verschillende partijgenoten en bekende Nederlanders. Claudia de Breij reageert met de tweet: 'Ik gun het de haters niet de lesbo-fobe onzin die ik soms in mijn timeline krijg voor te lezen, maar het is goed dat Rob Jetten het hier zichtbaar maakt. Homo- en trans-haat (fobie vind ik onzin, we zijn niet eng) moet worden bestreden'.

Partijleider Lodewijk Asscher van de PvdA noemt de inhoud van de video weerzinwekkend. 'Goed dat je dit laat zien, helaas is het nodig. Tegen de alledaagsheid van de haat', reageert hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit vindt Rob Jetten 'radicaal'

Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) besteedt in het algemeen aandacht aan het thema. 'De dag tegen homofobie en transfobie wordt op 17 mei wereldwijd gevierd. En niet zomaar: op deze datum in 1990 besloot de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit van de officiële lijst met ziektes te schrappen. Daarom ook vandaag weer benadrukken we het belang van LHBTI-emancipatie!'

COC Midden-Nederland roept mensen op om zondag massaal de regenboogvlag uit te hangen. 'Dit jaar belangrijker dan ooit. Nederland is weer twee plekken gezakt op de lijst van veilige LHBTI+ landen en veel niet-hetero’s durven nog steeds niet hand-in-hand over straat te lopen', meldt de belangenvereniging.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!