Beeld © YouTube-kanaal Bibi Breijman

Bibi over heftige reden waarom ze twijfelt aan tweede kindje

17 mei 2020 12:24

Omdat Nederland dit weekend eigenlijk het 65ste Eurovisiesongfestival zou organiseren, voelt Bibi Breijman (28) zich nostalgisch. In 2018 maakte ze tijdens het muziekfestijn bekend in verwachting te zijn van haar vriend Waylon, die op dat moment Nederland in Lissabon vertegenwoordigde. In een nieuwe video vertelt ze dat het geen makkelijke tijden zijn geweest.

"Zonder HG had ik misschien nu al wel een tweede zwangerschap achter de rug"

"Ik wilde heel graag iets met jullie delen wat ik nooit eerder heb verteld", begint Bibi de video. Voor lange tijd hield ze dit voor zichzelf, omdat ze aanstaande moeders niet wilde afschrikken. Toch moet haar nu iets van het hart. Tijdens de zwangerschap van dochtertje Teddy kampte ze namelijk met een  gecompliceerde aandoening: hyperemesis gravidarum.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibi Breijman en Teddy genieten van moeder-dochter moment

Stichting ZEHG sprak voor International HG Awareness Day al met de voormalig Oh Oh Cherso-ster over deze heftige aandoening. In het interview vertelt Bibi over de eerste keer dat ze doorhad dat ze niet 'gewoon misselijk' was. Bibi: "Ik wilde die avond m’n gebruikelijke thuis workout doen. Toen ik m’n matje uitrolde voelde ik een misselijkheid opkomen die heel anders voelde dan ik gewend was. Die hele nacht voelde ik me zo ziek dat ik het licht zag worden buiten (…) ik dacht echt dat ik vergiftigd was. Zo voelde de misselijkheid."

Na zo’n vier dagen non-stop te hebben gespuugd, dringt haar vriend Waylon erop aan naar het ziekenhuis te gaan. Daar krijgt ze te horen dat ze enorm uitgedroogd is en wordt direct opgenomen. "Toen schrok ik wel even", aldus de YouTube-ster.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Schrik zit er goed in bij volgers Bibi Breijman

Vijf maanden lang moest Bibi constant overgeven, soms wel zo’n zes keer per uur. Bibi: "Mijn hele lichaam nek en rug deden er zeer van." Uiteindelijk verdween de misselijkheid een beetje door het medicijn Zofran, wat ook wordt gebruik voor mensen met kanker. "Dat was mijn laatste redding”, vertelt ze in haar video.

Omdat de jonge moeder amper voedsel kon binnenhouden, viel ze flink af. Bibi meent zich te herinneren op een geven moment nog maar 49 kilo te wegen, waardoor ze in een rolstoel belandde. "Je spieren vallen ook af", legt ze uit aan haar kijkers. "Mijn bekken had ik zwaar overbelast, waardoor ik niet meer kon lopen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochtertje Bibi en Waylon steelt show in Bibi's nieuwe vlog

Bibi bespreekt in de video ook wanneer Teddy een broertje of zusje krijgt, iets waar regelmatig naar wordt gevraagd. Hierover vertelt ze: "Zelf ben ik ook heel bang dat ik het weer ga krijgen, ik ga er ook vanuit dat ik het ook gewoon weer krijg. Daarom wil ik het dit keer wel echt plannen. Dan kan ik ook aan mijn dochter uitleggen wat er aan de hand is. Zonder HG had ik misschien nu al wel een tweede zwangerschap achter de rug. Maar ik wacht nu nog even totdat ik het weer aan kan."

Waylon stond al die tijd naast haar zijde. Hij schreef zelfs een nummer voor de moeder van zijn kind.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!