Beeld © ANP

OG3NE blikt trots terug op eerste 'coronaproof' concert

18 mei 2020 14:47

Het was voor de fans én OG3NE zelf balen dat hun 'coronaproof' concert niet helemaal vlekkeloos verliep. Sommige mensen die een kaartje hadden gekocht, zagen eerst niets. Maar de dames schakelden snel en wisten de problemen binnen no-time op te lossen. Ze zijn dan ook ontzettend trots én blij met alle reacties, zo vertellen ze RTL Boulevard.

"We hebben hard gewerkt om mensen een leuke avond te bezorgen, maar dat is niet vlekkeloos gegaan"

Lisa, Amy en Shelley weten de afgelopen tijd hoge ogen te gooien met hun zogenoemde Home Isolation-videos. Hierin zingen de dames afzonderlijk van elkaar verschillende covers en medleys. Het werd dan ook tijd om het groter aan te pakken door een heus liveoptreden te geven, maar dat verliep net iets anders. Ruim 10.000 kaarten wist het drietal te verkopen, maar een deel van de virtuele bezoekers kreeg in eerste instantie niets te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OG3NE geeft Eurovisie-fans waar ze op zaten te wachten

De zusjes merkten tijdens het eerste optreden al dat het niet allemaal soepeltjes verliep. “Maar er keken al wel 5000 mensen, en dat aantal groeide alleen maar. Dus the show must go on”, legt Lisa uit. Hoewel de fans het in eerste instantie niet doorhadden, werd er vanaf dat moment achter de schermen keihard gewerkt om een nieuwe livestream op poten te zetten. “Ons team heeft als een gek kunnen regelen dat we een half uur later alsnog live konden”, vervolgt Lisa. Iedereen die een kaartje had gekocht, kreeg vervolgens een mail met daarin een nieuwe link. En het tweede optreden verliep vervolgens vlekkeloos.

Lisa vertelt dat dit een goede test was, maar dat het ook flink balen was dat het niet meteen op rolletjes liep. “Dit is voor het eerst in Nederland dat dit op zo’n grote schaal is gedaan. Het was een groot experiment, maar de Amerikaanse server trok het niet.” De zusjes kunnen uiteindelijk gelukkig rekenen op flink wat positieve reacties. “We vonden dat iedereen die er klaar voor zat lekker moest kunnen genieten”, vult Shelley aan. “We hebben heel veel reacties gekregen van mensen die logischerwijs helemaal in de stress waren, maar daarna lieten weten hoe blij ze waren met de oplossing.”

Voor de dames was het ook een bijzondere gewaarwording: “Het is heel gek, wij zitten daar met niemand voor ons. Het is heel gek dat zoveel mensen het hebben gezien, maar dat je zelf maar met zijn vieren in een ruimte zit. Heel bijzonder om te doen. Normaal zit de zaal vol en kun je inspelen op de reacties van het publiek. Maar nu was het na elk liedje doodstil, dus je moet je eigen sfeer zien te maken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OG3NE eert overleden moeder op bijzondere wijze

De dames zien een vervolg absoluut zitten. “We willen dit zeker vaker gaan doen. Je kunt aan de reacties zien dat ze razend enthousiast zijn, net als wij. We gaan er zeker voor zorgen dat we dit vaker kunnen doen. En ook de video’s blijven doorgaan”, aldus Amy.  

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!