Beeld © ANP/RTL

Deze bekende dames zochten de liefde via een tv-programma

19 mei 2020 14:18

Het lukt Gaby Blaaser maar niet om de liefde van haar leven te vinden en daarom probeert de babe het op een andere manier. Zij is vanaf morgen te zien 'De Bachelorette'. Toch is ze zeker niet de eerste bekende vrouw die een televisieprogramma gebruikt om aan de man te komen. Deze dames gingen haar voor.

Wie wordt de man van Froukje?

In 2007 ging Froukje de Both op zoek naar een man in het programma Wie wordt de man van Froukje? Geïnteresseerden meldden zich massaal aan en drie adviseurs hadden de taak om hier de leukste heren uit te selecteren. Die adviseurs waren Froukjes vriendin, vader en visagist. Uiteindelijk werden er twaalf mannen uitgekozen. Zij mochten logeren in een speciale villa waar ze in de gaten werden gehouden door Froukje en haar adviseurs. Een voor een werden ze naar huis gestuurd en met de overgebleven twee ging ze op vakantie. Ze koos uiteindelijk voor Alexander, maar iets geworden is het nooit.

Wie kiest Tatjana?

In 2011 werd het hele format herhaald, maar dan met Tatjana Šimić. Meer dan duizend mannen meldden zich aan voor een date met de diva en het was aan Tatjana's moeder, manager en vriendin om de leukste heren te selecteren. Tatjana ging in elke aflevering met meerdere mannen op date om zo zelf de leukste uit te zoeken. Haar oog viel uiteindelijk op Peter. Maar helaas, de liefde hield geen stand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tatjana Šimić deelt niet eerder vertoonde beelden van Flodder

Hoe Vind Ik Een Vent?

Bridget Maasland ging eerder al op zoek naar antwoorden in Hoe Word Ik Mama In Amsterdam-Zuid? en Hoe Word Ik Gelukkig? en in 2010 werd daar ook het programma Hoe Vind Ik Een Vent? aan toegevoegd. Hoewel de presentatrice niet echt ging daten, probeerde ze wel haar datingskills te verbeteren. Ze ontdekte hoe je het beste kon speeddaten, of een gigolo echte voldoening brengt en hoe ver de strijd gaat tussen alle nymfomanen op de markt.

Take Me Out

De grote doorbraak van Britt Dekker. Het programma werd van 2009 tot 2013 uitgezonden en werd gepresenteerd door Eddy Zoey. Het concept was simpel: een man moest zichzelf zien te verkopen aan dertig dames. De dames hadden allemaal een rode knop waarbij ze zichzelf weg konden drukken uit het spel. Britt Dekker viel met haar goudeerlijke opmerkingen op, maar een man vond ze helaas niet via het programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker bekent kleur en biedt John de Mol haar excuses aan

Samen Single

In 2012 was Babette van Veen toe aan een nieuwe liefde. In het programma Samen Single, waarin ook vier andere dames gevolgd werden, datete ze heel wat af om haar afspraakjes dan na te bespreken met de andere vrouwen. Zo konden de kijkers meegenieten van hun dates.

Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde

Laura Ponticorvo ging niet op zoek naar een man, maar moest net doen alsof ze er een gevonden had. In Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde maakte ze haar familie wijs dat ze verloofd was met een draak van een vent. Ze had geen geluk in de liefde, maar het programma leverde haar wel enorme bekendheid en een flinke smak geld op.

Iris en de 12 dates

Serial dater Iris Hond ging vorig jaar nog op zoek naar een man in Iris en de 12 dates. Ze ging, je raadt het al, met twaalf mannen op date en werd daarin begeleid door een psycholoog. Hij keek steeds met de dates mee en gaf haar tips om een nog betere dater te worden. Het programma leverde haar uiteindelijk geen man op.

Iris Hond
Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Iris Hond 'reageert' op affaire met Marco Borsato

First Dates

Op Valentijnsdag dit jaar werd een wel heel bijzondere aflevering van First Dates uitgezonden. In deze special waren het BN'ers die op blinddate gestuurd werden. De etentjes van Maik de Boer, Sipke Jan Bousema, Yvonne Coldewijer en Mariska van Kolck liepen allemaal op niets uit, maar Giel Beelen hield er een leuke vriendin aan over.

De meeste zoektochten liepen op niets uit; zal Gaby wél geluk hebben? Je ziet het vanaf morgen in De Bachelorette, elke woensdag bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!