Beeld © ANP

Sander Lantinga ziet duoschap met Coen Swijnenberg als 'huwelijk'

25 mei 2020 11:39

Al vijftien jaar vormt Sander Lantinga een succesvol radioduo met Coen Swijnenberg. Op televisie deelde Sander in 'De klusjesmannen' jaren het scherm met Rámon Verkoeijen. Voor de presentator werkt zo'n professioneel 'huwelijk' het beste, zo ontdekte hij in de nieuwe serie 'Sander en het mysterie van de legendarische duo's' die vanaf maandag wekelijks te zien is op NPO 3.

"Het is net als bij een goed huwelijk"

Voor de reeks sprak Sander met beroemde duo's als Carlo Boszhard en Irene Moors, Nick en Simon, Veldhuis en Kemper en Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Ook onderzocht hij of hij De klusjesmannen ook met iemand anders zou kunnen presenteren en sprak hij met een therapeut over zijn relatie met Coen. "Ik ben natuurlijk al vijftien jaar een duo met Coen en ik heb drie jaar met Rámon De klusjesmannen gemaakt. Coen en ik zijn ooit bij elkaar gezet, dat werkt nog steeds en dat is hartstikke mooi. Maar wat is nou het geheim van een goed duo? Er zijn zat andere succesvolle duo's. Hoe doen zij dat", vraagt Sander zich hardop af tegen BuzzE.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Lantinga niet op ziekenbezoek bij Coen Swijnenberg

De presentator ontdekte dat er geen simpel antwoord is op de vraag wat een tweetal een goed duo maakt. "Je hebt er geen regels, een blauwdruk of een gouden formule voor. Het is net als bij een goed huwelijk: voor de een werkt het om goed ruzie te maken en voor de ander is dat juist vervelend. Zolang er maar sprake is van een soort chemie die voor allebei werkt zodat het knettert."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Lantinga spreekt collega Coen Swijnenberg niet meer

Werken met zijn tweeën vindt Sander het fijnst. "Ik werk wel echt beter als duo. Ik vind het fijn om aanspraak te hebben, dat het minder rechtlijnig is en dat er meer stemmen zijn. Het is wel belangrijk dat je ernaast ook dingen voor jezelf blijft doen omdat dat het vers houdt, maar iemand naast je die je vertrouwt en die je stimuleert werkt voor mij het beste."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Lantinga deelt zoete foto van eerste stappen dochter

Door de serie werd het voor de presentator duidelijker dat hij het heeft getroffen met Coen. "We hebben natuurlijk af en toe irritaties en denken soms: is het al bijna weekend? Maar ik heb door het programma en door te praten met de therapeut wel echt geleerd dat ik mijn zegeningen mag tellen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oeps! Sander Lantinga bezorgt dochter Linda de Mol blauw oog

De afgelopen maanden heeft Sander helaas ervaren hoe het is om zonder zijn wederhelft De Coen en Sander Show te presenteren op Radio 538. Coen lag vanwege een burn-out zes maanden uit de running. Hoewel anderen voor hem invielen op de radio, was dat toch niet hetzelfde. "Het was toch anders dan wat ik met Coen gewend was. Hij is toch wel de regisseur. Hij is de technische van ons twee en bepaalt het tempo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoera! Dochtertje voor radio-dj Sander Lantinga

Sinds twee weken is zijn wederhelft terug en presenteert Coen weer een uitzending per week mee. "Hij is er zes maanden echt helemaal uit geweest en heeft echt de tijd genomen om te herstellen. Gelukkig maar, want ik gunde het hem om die tijd te nemen. Hij is nu bijna weer de oude."

Als het aan Sander ligt dan blijft hun duoschap nog jaren bestaan. "Zeker nu Coen weer terug is ben ik er klaar voor om nog jaren door te gaan. De koek is wat mij betreft nog lang niet op. Ik ga nog steeds met heel veel lol naar mijn werk."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!