Beeld © ANP

Gaat de Oudejaarsconference met Youp van 't Hek door?

26 mei 2020 22:19

BNNVARA gaat vooralsnog door met met de voorbereidingen voor de Oudejaarsconference 2020 van Youp van 't Hek. Dat meldt de omroep dinsdag in reactie op de uitlatingen van de komiek dat hij er weinig voor voelt om zijn voorstelling in een bijna leeg post-corona-theater te gaan spelen.

"We snappen goed dat Youp er weinig voor voelt voor een bijna lege zaal te gaan spelen"

Maar tegelijkertijd heeft BNNVARA ook veel begrip voor het standpunt van de 66-jarige grappenmaker. "We snappen goed dat Youp er weinig voor voelt voor een bijna lege zaal te gaan spelen", laat een woordvoerder weten.

"Het is alleen nog wel heel erg koffiedik kijken nu. Dus voorlopig gaan de voorbereidingen voor de Oudejaarsconference gewoon door. Ondertussen blijven we met elkaar in gesprek en kijken we tegen die tijd wat de mogelijkheden zijn en of dat voor iedereen goed voelt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek overweegt Oudejaars 2020 te cancelen

Van 't Hek stelde dinsdag serieus te overwegen van de Oudejaars af te zien vanwege de coronacrisis. De komiek zou op 31 december voor de tiende maal in zijn carrière een oudejaarsshow spelen. "Het is ingewikkeld", stelde hij in Veronica Inside. "Cabaret staat wel bij een volle zaal. Ik ben daarover aan het nadenken en ik heb nog geen beslissing genomen. Zoals het nu is, dan is de kans klein dat ik het ga doen."

De eerste try-outs voor de voorstelling staan begin september gepland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van ‘t Hek reageert op sneer van Diederik Ebbinge

Theaters mogen officieel op 1 juni weer hun deuren openen, maar mogen niet meer dan dertig mensen toelaten. Vrijwel alle grote theaters en producenten hebben al duidelijk gemaakt dat de cultuursector onder die voorwaarden niet kan overleven. Er is veel kritiek vanuit de sector op de houding van het kabinet en cultuurminister Ingrid van Engelshoven tegenover de problemen waarmee de sector kampt door de coronacrisis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!