Beeld © ANP

Jamie Foxx wuift excuses Jimmy Fallon weg

28 mei 2020 03:19

Jamie Foxx vond het niet nodig dat Jimmy Fallon dinsdag zijn excuses aanbood voor een bijna twintig jaar oude sketch waarin hij in 'blackface' verscheen. De acteur schrijft op Instagram dat de wereld grotere problemen heeft om zich druk over te maken.

"Hij imiteerde Chris Rock. Dat is geen blackface",

Fallon deed destijds in sketchshow Saturday Night Live comedian Chris Rock na en schminkte daarvoor zijn gezicht en handen bruin. "In 2001 heb ik de stomme beslissing genomen om in SNL Chris Rock na te doen in blackface", zei hij daar dinsdag over op Twitter. "Daar is geen excuus voor." De inmiddels verguisde traditie blackface stamt uit het einde van de 19e eeuw, waarin witte toneelacteurs zich zwart schminkten en zo de Afro-Amerikaanse bevolking ridiculiseerden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Beckinsale ontkent datinggeruchten Jamie Foxx

Foxx heeft minder problemen met de actie van Fallon. "Hij imiteerde Chris Rock. Dat is geen blackface", liet de acteur weten in de reacties van een Instagrampost van E! over de ophef. "We zijn comedians. Ik weet dat het moeilijke tijden zijn, maar dit gaat wat ver." Hij herinnerde lezers er aan dat hij en andere zwarte komieken in sketchshow In Living Color uit de jaren 90 ook typetje in allerlei rassen nadeden. "Laat dit gaan, we hebben grotere problemen", aldus Foxx. Het commentaar van de komiek kreeg binnen een paar uur een kleine 20.000 likes.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!