Beeld © Instagram: @billieeilish

Billie Eilish zet stripvideo met statement in zijn geheel online

28 mei 2020 11:10

Billie Eilish heeft op haar Instagram een korte film gedeeld met een zeer krachtige boodschap over bodyshaming. De zangeres is nog maar 18 jaar en heeft nu al geregeld te maken gehad met mensen die een ongezonde obsessie voor haar lichaam hebben.

"Dit lichaam waarin ik geboren ben, is het niet wat je wilde?"

In de video is te zien hoe ze zich tot haar ondergoed uitkleedt. ‘Dit lichaam waarin ik geboren ben, is het niet wat je wilde?’ horen we haar zeggen tijdens het filmpje. Billie staat erom bekend zeer wijde kleding te dragen om zo haar lichaam te verbergen. Ze wilde daarmee voorkomen dat mensen opmerkingen over haar lichaam zouden maken, omdat ze simpelweg niet weten hoe dat eruit ziet - maar die aanpak heeft niet gewerkt. ‘Je hebt een mening over mijn mening, over mijn muziek, over mijn lichaam. Is mijn waarde alleen gebaseerd op jouw mening? Of is dat misschien niét mijn verantwoordelijkheid?’

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish stelt rest van wereldtournee uit

Het filmpje dook eerder al op tijdens haar wereldtournee, toen het op een groot scherm tussen twee nummers door werd vertoond. Fragmenten uit de video werden door concertbezoekers al op social media gedeeld. Nu de rest van tour is afgelast wegens corona, heeft de zangeres het volledige filmpje online gezet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!