Beeld © ANP

Monique Smit gebruikt kinderen als proefkonijnen voor nieuw album

28 mei 2020 13:38

Voor de zangeres is noodgedwongen binnen zitten helemaal zo erg niet. Monique Smit (31) en haar vriend zijn namelijk nóg dichter naar elkaar toe gegroeid in deze crisis. Niet alleen haar eigen gezin komt sterker uit de corona-quarantaine, Monique steekt ook andere ouders een hart onder de riem door met een album vol kinderliedjes te komen. Die cd ziet vandaag het daglicht.

"Ook zonder Jan zou platina moeten lukken"

"Sterker nog, het was voor ons geen straf om al die weken met z’n vieren thuis te zijn. We hebben het gevoel dat we zelfs meer naar elkaar zijn toegegroeid", vertelt ze in het interview. Zowel Monique - die onlangs nog een voordeel aan de hele coronatoestand ontdekte - als haar lief Martijn hebben normaal een drukke baan, maar kwamen nu samen tot stilstand én tot elkaar. In plaats van druk aan het werk te zijn, zitten de tortelduifjes nu elke dag spelletjes te spellen. "Zo zitten we nu nog steeds elke dag een potje te rummikuppen," lacht de Volendamse.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen Monique Smit vinden haar gezang niet altijd even leuk

Toch moet er ook een beetje gewerkt worden, want de presentatrice komt vandaag met een nieuw album voor kinderen. In 2015 bracht ze al eerder een aantal kinderliedjes uit, maar die waren toen geschreven door broer Jan. Toch heeft ze haar grote broer niet zomaar aan de kant geschoven, Monique vertelt: "Ik heb me de afgelopen jaren weer een stukje beter ontwikkeld en ben wijzer geworden. En daarbij: de kids, Luca een Noah, zijn min of meer mijn proefkonijnen geweest bij dit project, omdat ze precies in de doelgroep vallen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muziek maken sleept Jan Smit door burn-out

Of Jan ook bij de presentatie aanwezig zal zijn is nog niet helemaal zeker, vanwege zijn burn-out. Toch lijkt hij langzaam maar zeker een beetje weer op te krabbelen. Hij is zelfs weer muziek aan het maken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!