Beeld © Instagram @macideshanebookout

Kijkers Teen Mom spreken Maci aan op streng dieet zoontje

28 mei 2020 17:32

De 'Teen Mom'-ster heeft zich de woede van menig kijker op de hals gehaald. In de aflevering was te zien hoe Maci Bookout (28) haar 11-jarige zoontje Bentley een streng dieet liet volgen van slechts duizend calorieën per dag. Inmiddels is de situatie zo uit de hand gelopen dat de realityster zich genoodzaakt zag een statement naar buiten te brengen over de gezondheid van haar zoontje.

"Ik heb en zal nooit Bentley vertellen dat hij af moet vallen"

In de desbetreffende aflevering is te zien hoe Maci haar zoontje opgeeft voor worstelen om wat stoom af te blazen. Daarbij volgt hij ook een streng dieet, waardoor hij volgens zijn moeder sneller zijn doel haalt. "Hij weegt zo'n 35 kilo daarom is hij op een streng, maar goed en gezond dieet", legt ze uit in de aflevering. "Hij moet veel water drinken en sporten om gewicht te verliezen." 

Bentley zelf geeft vervolgens toe dat hij probeert maximaal duizend calorieën per dag te eten, iets wat volgens veel kijkers veel te ver gaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Teen Mom Leah haalt uit na walgelijke reacties over zieke dochter

Veel fans van het programma vinden het niet gezond dat Bentley op zijn leeftijd nu al zo geobsedeerd met eten bezig is en zijn bang dat hij er een eetstoornis aan over houdt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber uit Teen Mom stelt Vlaamse vlam voor aan dochter

"Ik heb en zal nooit Bentley vertellen dat hij af moet vallen. Na het worstelen van zijn eerste twee toernooien in de 35 kilo-klasse zei hij tegen mij dat hij naar de 30 kilo wilde", legt Maci uit op Twitter. "Ik zei tegen hem dat dat prima was, maar hij niet minder moest gaan eten. In plaats daarvan zou ik hem helpen met een gezond dieet met salades, gegrilde kip, groenten en goede koolhydraten. In plaats van pizza, Doritos en snoep."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!