Beeld © Netflix

Serie When They See Us wordt lesmateriaal

29 mei 2020 04:56

Ava DuVernay (47) heeft donderdag een educatief platform gelanceerd ter ondersteuning van haar film- en televisiewerk. De eerste module die beschikbaar is, gaat over haar Netflix-miniserie 'When They See Us'.

"Dit is een nieuwe manier om onze kennis te verbreden en ons te prikkelen om na te denken"

"De vraag die ik het meeste krijg van mensen die mijn films hebben gezien, is 'wat doe ik nu?'", aldus de reggiseur op Instagram. Ze vertelt dat haar productiemaatschappij Array een jaar heeft gewerkt aan een platform waarop mensen zich beter kunnen laten informeren over zaken als sociale ongelijkheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtszaak over When They See Us van de baan

When They See Us vertelt het waargebeurde verhaal over de 'Central Park Five', vijf Afro-Amerikaanse tieners die onterecht werden veroordeeld voor een aanval op een jogger in Central Park in New York. Het nieuwe platform gaat van start met virtuele lessen gebaseerd op die zaak. "En geloof me, dit is niet je oma's studiegids", belooft Ava. "Dit is een nieuwe manier om onze kennis te verbreden en ons te prikkelen om na te denken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix weer aangeklaagd om When They See Us

Ava richt zich in haar werk vaak op klasse- en raciale ongelijkheid in de VS. Ze maakte docuserie 13th over het Amerikaanse gevangeniswezen en speelfilm Selma, over de mars van onder meer Martin Luther King voor volledig stemrecht voor de Afro-Amerikaanse bevolking in het zuiden van de VS.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!