Beeld © Beau

Ronald Koeman zag hartinfarct al aankomen

29 mei 2020 11:40

Bondscoach Ronald Koeman (57) werd begin deze maand getroffen door plotselinge hartproblemen. Dat kwam niet helemaal onverwacht voor hem. Bij Beau van Ervens Dorens aan tafel deed hij zijn verhaal.

"Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen nu niet meer leven omdat operaties zijn uitgeteld"

Volgens de voormalig voetballer had hij op die bewuste zondag in mei iets te veel gefietst, zo'n 96 kilometer vertelt hij bij Beau van Erven Dorens aan tafel. Nadat hij moe maar voldaan weer thuis kwam, werd hij niet lekker. "Ik werd beroerd, begon te zweten en zag wit", aldus Ronald. Gelukkig was zijn vrouw thuis, die snel het alarmnummer belde. Ronald werd  vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat zijn middelste kransslagader verstopt was. Ook vonden de artsen nóg een vernauwing, waarna er twee stents werden geplaatst. Ronald: "Het is allemaal heel snel gegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ronald Koeman voelt zich weer 'zo gezond als een vis'

Inmiddels gaat het weer stukken beter met de bondscoach en lacht het leven hem toe. Middels fysiotherapie probeert hij zijn conditie weer op te bouwen. Ronald heeft wel geluk gehad, toch hield hij er altijd al rekening mee dat dit kon gebeuren. Binnen zijn familie komen hartproblemen veel voor en ook zijn vader overleed eraan. "Ik dacht echt dat ik de hele wereld aankon, ik was echt superfit", aldus de 57-jarige.

Gek genoeg had Ronald in maart al een afspraak staan voor een check-up, maar deze werd vanwege het virus verplaatst. "Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen nu niet meer leven omdat operaties zijn uitgeteld", vertelt hij hierover. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beschuit met muisjes: Ronald Koeman is weer opa geworden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!