Beeld © ANP

Ruben van der Meer pleit voor meer lol maken binnen de regels

29 mei 2020 13:12

De eerste show zit erop, de tweede volgt vanavond, maar de Lama's kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. Eind juni gaan Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer weer het virtuele theater in. "We moeten weer samen gaan lachen", zegt Ruben van der Meer tegen 'BuzzE'.

"Bij komedie moet je soms de grens over"

Per show worden er 1500 kaarten verkocht. "We wilden toch een soort theater creëren. Zo van: je had erbij moeten zijn. Dat gevoel wilden we nu weer", vertelt de 49-jarige cabaretier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Tijl Beckand lag in ziekenhuis na coronabesmetting

Improviseren zijn de mannen wel gewend, met technische mankementen omgaan wat minder. "We hadden soms vertraging op de lijn. Continu vraag je: 'Hallo, is daar iemand?', maar dat is ook wel weer grappig", vertelt Ruben. De mannen hebben schermen geplaatst, waardoor kijkers via een live verbinding kunnen participeren.

Natuurlijk, de anderhalve-meter-maatregel moet serieus genomen worden, maar er moet ook ruimte zijn voor plezier, vindt Ruben.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Hoe Ruben Nicolai dealt met strikte coronaregels

"We moeten weer lol maken binnen de regels." Dat gaat niet altijd even goed, vertelt hij lachend. Soms ligt Ruben opeens onder Tijl. Met een scherm voor het gezicht, dat wel. "Bij komedie moet je soms de grens over. En soms moet je dan ook even die anderhalve meter grens over. En ik koos Tijl, die heeft waarschijnlijk toch al corona gehad."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Lama's plakken er nog een paar extra onlineshows aan vast

De kaarten voor de eerste twee shows, op donderdag 28 en 29 mei, waren in een mum van tijd uitverkocht. Eind juni komen er twee nieuwe shows.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!