Beeld © ANP

BN'ers slaan handen ineen bij protest voor culturele sector

30 mei 2020 08:03

Niet op de straten, maar op het internet demonstreert de culturele sector. Met Cultuur in Actie vraagt de sector aandacht voor "meer financiële ondersteuning vanuit de politiek én bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang". Zaterdag gaat de actie van start.

Door de coronacrisis lopen onder andere veel muzikanten, filmmakers en acteurs inkomsten mis. Omdat het protest nu niet op het Malieveld kan plaatsvinden, gebeurt dat online.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteurs protesteren: 'Maak van acteren ook contactberoep'

Vanaf zaterdag 10.00 uur wordt tot en met volgende week vrijdag via een livestream op de website cultuurinactie.nl twaalf uur per dag geprotesteerd. Met een speciale teller wordt bijgehouden hoeveel mensen met hun achterban op het ‘digitale Malieveld’ staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Google 'blijft hard optreden' tegen malafide reclame met BN'ers

De presentatie ligt zeven dagen lang in handen van tientallen bekende Nederlanders onder wie Paul de Leeuw, Daphne Bunskoek, Twan Huys, Irene Moors, Richard Groenendijk, Clairy Polak en Jörgen Raymann. Daarnaast laten artiesten als Claudia de Breij, Diederik Ebbinge, Simone Kleinsma, Maarten Heijmans, Huub Stapel en Waldemar Torenstra hun stem horen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!