Beeld © ANP

Kylie Jenner 'kan de bak in draaien' na foutief melden vermogen

30 mei 2020 14:57

Het zakenblad 'Forbes' doopte Kylie Jenner (22) om tot de jongste self-made miljardair ooit toen ze 21 was in 2019. Maar nu ze verder onderzoek hebben gedaan, lijkt haar geschatte vermogen niet helemaal te kloppen. Bovendien meldt het blad ze 'opzettelijk heeft gelogen' en foutieve informatie heeft doorgegeven. Advocaat Jan Handzlik meldt aan 'Daily Mail' dat ze hiervoor tijd achter de tralies kan krijgen.

"We kunnen niet bewijzen dat de aangeleverde documenten vervalst zijn, maar het is duidelijk dat Kylie heeft gelogen"

Kylie zou weleens de bak in kunnen draaien als de aantijgingen van het zakenblad Forbes blijken te kloppen, meldt advocaat Jan Handzlik aan Daily Mail. Het tijdschrift beweert dat Kylie en haar team 'belastingaangiften hebben vervalst' om haar geschatte vermogen omhoog te krikken. "De Amerikaanse overheid zal mogelijk een informeel onderzoek starten en vervolgens een formeel onderzoek", denkt advocaat Jan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kylie Jenner ontkent te hebben gelogen over haar vermogen

Volgens de voormalige federaal procureur zou er zelfs een crimineel onderzoek gestart kunnen worden, waardoor Kylie tijd achter de tralies opgelegd kan krijgen. Mocht dit onderzoek uitwijzen dat ze heeft gelogen, komt daar een flink prijskaartje aan te hangen. Ze verkocht 51% van haar bedrijf Kylie Cosmetics aan de conglomeraat Coty voor 600 miljoen dollar, omdat de business werd geschat op 1,2 miljard dollar in waarde. Als de cijfers niet kloppen, zou ze het verschil moeten terugbetalen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kylie Jenner is helemaal geen miljardair'

Haar deal met Coty zorgde voor vraagtekens bij Forbes. Ook de omzetcijfers van het zusterbedrijf Kylie Skin leken niet te kloppen. "Het is duidelijk geworden dat het bedrijf nooit zo groot is geweest als we dachten. Dat betekent dat Kylie liegt over de bedragen sinds de start van het bedrijf in 2016", aldus het blad. "We kunnen niet bewijzen dat de aangeleverde documenten vervalst zijn, maar het is duidelijk dat Kylie heeft gelogen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kylie Jenner stelt geduld dochtertje op de proef in schattige video

Inmiddels is de schatting van Kylie's vermogen omlaag geschroefd naar 900 miljoen dollar. De realityster is er zelf erg van geschrokken. "Ik dacht dit een gerenommeerd blad was. Er worden aantal onjuiste statement en onbewezen aannames genoemd. Ik heb nooit gevraagd om die titel en nergens ooit over gelogen", liet ze weten via Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kylie Jenner stapt naar de rechter om naam dochter

In de video hieronder zie je hoe het eraan toeging toen Kylie de titel van jongste miljardair die het op eigen houtje had gemaakt kreeg. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!