Beeld © ANP

Online demonstratie voor culturele sector start sterk

30 mei 2020 21:26

De culturele sector is zaterdagochtend begonnen met een demonstratie van een week lang, op internet. Met Cultuur in Actie vraagt de sector aandacht voor "meer financiële ondersteuning vanuit de politiek én bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang". Met een teller wordt bijgehouden hoeveel mensen met hun achterban digitaal aan het protesteren zijn. De tussenstand zaterdagavond om 20.15 uur was ruim veertigduizend.

Door de coronacrisis lopen onder andere veel muzikanten, filmmakers en acteurs inkomsten mis. Vanuit de overheid komt nauwelijks financiële steun, constateert de sector. Omdat het protest door de maatregelen rondom het virus niet 'echt' kunnen plaatsvinden, gebeurt het online. Tot en met vrijdag wordt online twaalf uur per dag geprotesteerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Cultuursector pleit voor meer ondersteuning in coronatijden

De presentatie is in handen van tientallen bekende Nederlanders onder wie Paul de Leeuw, Daphne Bunskoek, Twan Huys, Irene Moors, Richard Groenendijk, Clairy Polak en Jörgen Raymann. Daarnaast laten artiesten als Claudia de Breij, Diederik Ebbinge, Simone Kleinsma, Maarten Heijmans, Huub Stapel en Waldemar Torenstra hun stem horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteurs protesteren: 'Maak van acteren ook contactberoep'

De actie is te volgen via de website cultuurinactie.nl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!