Beeld © ANP

Black Lives Matter-beweging krijgt steun van Harry Styles

30 mei 2020 22:52

Billie Eilish en Harry Styles hebben op Instagram hun steun uitgesproken voor Black Lives Matter. Vooral Billie was zeer fel in haar bewoordingen. De zangeres richtte haar pijlen op mensen die stellen dat alle levens belangrijk zijn.

"Ik ben bevoorrecht omdat ik wit ben"

Billie en Harry kwamen in actie vanwege de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij overleed toen hij hardhandig werd gearresteerd. Nadat beelden van de arrestatie op internet verschenen, braken er tijdens demonstraties rellen uit in diverse steden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian uit haar woede over moord op George Floyd

Het stoort Billie dat veel mensen zeggen dat niet alleen ‘zwarte levens’ tellen maar dat alle levens belangrijk zijn. "Als ik dat nog één keer hoor van een witte flip ik uit", schrijft ze in hoofdletters. Ze stelt dat er niet gezegd wordt dat ‘witte levens’ er niet toe doen. "Dit gaat helemaal niet om jou. Jij bent niet in gevaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish zet stripvideo met statement in zijn geheel online

Harry laat zijn volgers weten dat hij solidair is met de demonstranten en dat hij geld doneert om de borgtocht voor opgepakte demonstranten te betalen. "Ik kan dingen doen zonder bang te hoeven zijn", schrijft hij. "Ik ben bevoorrecht omdat ik wit ben."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!