Beeld © ANP

Wilfred Genee zet Radio Veronica 8 minuten en 46 seconden 'op zwart'

2 juni 2020 21:00

Radio Veronica ging dinsdagmiddag 8 minuten en 46 seconden op zwart. Met deze spontane actie wilde dj Wilfred Genee zich aansluiten bij het initiatief Blackout Tuesday, waarmee de hele internationale muziekwereld zich solidair verklaarde met de Black Lives Matter-beweging in de VS.

De dood van een zwarte Amerikaanse man in Minneapolis door toedoen van een witte agent acht dagen terug leidde een week van hevige protesten in tientallen Amerikaanse steden in. Ook buiten de VS werden de afgelopen dagen veel protesten georganiseerd tegen racisme en politiegeweld tegen mensen van kleur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee verbaasd door telefoontje woedende Lodewijk Asscher

Honderden nationale en internationale sterren zetten dinsdag hun social media-profiel 'op zwart' om zich solidair te verklaren met deze acties. Genee kwam tijdens de uitzending van Veronica Inside met het idee om de zender bijna negen minuten 'op zwart' te zetten. Dat was de tijd die de witte agent zijn knie in de nek van George Floyd drukte, ook al gaf de man duidelijk aan dat hij geen adem meer kon halen. Toen de agent opstond, bewoog Floyd niet meer.

Na de lange stilte draaide Genee het nummer A Change Is Gonna Come van zanger en burgerrechtenactivist Sam Cooke. De zwarte zanger werd begin jaren zestig doodgeschoten. De dader werd nooit veroordeeld. Talpa Radio laat in een reactie weten achter de actie van Genee te staan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!