Beeld © ANP

Mikky Kiemeney over haar korte breuk met Frenkie de Jong

03 juni 2020 15:18

Veel mensen kennen haar als het vriendinnetje van voetballer Frenkie de Jong, maar Mikky Kiemeney is zelf ook hard op weg om zelf naam te maken. Zo heeft de 22-jarige een eigen kledinglijn, 1.2 miljoen volgers op Instagram én is ze de nieuwe columnist van 'Glamour'. In dat tijdschrift klapt ze nu uit de school over haar relatie.

"We moesten even ontdekken wat we zo leuk aan elkaar vonden"

De tortelduifjes leerden elkaar kennen toen ze pas 15 jaar waren en besloten drie jaar later een pauze van een half jaar te nemen. "We moesten even ontdekken wat we zo leuk aan elkaar vonden. En dat deden we. Daarna is onze band alleen maar sterker geworden. Het voelde alsof we echt voor elkaar hadden gekozen, en niet per ongeluk van jongs af aan in een relatie waren beland", verklaart ze.

Hoewel ze ervan overtuigd is dat zij en Frenkie voor altijd zijn, is ze niet van plan een 'voetbalvrouw' te worden. Hierover zegt ze: "Ik ken het stereotype hoor, maar ik kan me er niet in vinden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mikky Kiemeney deelt mooi vader-dochter moment voor verjaardag

Mikky en Frenkie verruilden een jaar geleden Brabant voor Barcelona, iets wat haar niet in de koude kleren is gaan zitten. "Ik heb het af en toe pittig gehad de eerste twee maanden in Barcelona", bekent ze nu. "Ik werd in het diepe gegooid, was ineens in een onbekende stad zonder vrienden of familie, en Frenkies leven begon direct. Ik moest mijn leven daar gaan opstarten, maar had geen idee waar ik moest beginnen." 

De verhuizing naar de wereldstad kwam ook nog eens vooral op haar schouders terecht, maar ze hield haar mond, omdat ze vond 'dat ze niet mocht zeuren'. Mikky: "Vrienden riepen: ‘Wat tof dat je in Barca zit! Wat een leven!’ En ik zat daar alleen en moest alles gaan ontdekken. Stel je niet aan, dacht ik dan. Je gaat toch niet zeuren tegen een vriendin die elke dag hard aan het werk is? Ik voelde me zó alleen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frenkie de Jong en Mikky Kiemeney hebben nieuwe grote liefde

Uiteindelijk kreeg de jonge ondernemer zelfs lichamelijke klachten van alle stress, ook door de sneltreinvaart waarin alles gegaan was. "Die trein ging maar door en stopte niet", legt Mikky uit. Uiteindelijk ging ze naar een chiropractor, die haar hielp haar leven weer op de rit te krijgen. "Het duurde even, maar Barcelona is ook mijn stad nu, ik begin me er thuis te voelen."

Frenkie is voor haar een grote steun geweest. Hierover vertelt ze verliefd: "Frenkie is superzorgzaam en liefdevol en voelde goed aan wanneer ik me rot voelde. Op die momenten was hij extra lief voor me, nam hij me mee uit eten, naar het strand (...) ik ken Frenkie door en door, en hij mij. Hij is mijn maatje. Onze relatie is gelijkwaardig. We vullen elkaar goed aan."

Het hele interview met Mikky leest je nu in Glamour.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!