Beeld © Getty Images

The Hills' Stephanie Pratt roept op plunderaars neer te schieten

04 juni 2020 16:54

Waar de ene na de andere Amerikaanse ster zijn steun uitspreekt voor de Black Live Matters-demonstranten, gooit Stephanie Pratt het over een andere boeg. En daarmee slaat de oud-'The Hills'-ster flink de plank mis.

"Waar de fuck is de nationale garde?"

Het is in Amerika al dagen onrustig op straat sinds de moord op George Floyd door een witte politieagent. Hoewel een groot deel van de protesten vreedzaam verlopen, zijn er in verschillende steden rellen uitgebroken. Veel sterren spreken hun steun uit aan de Black Lives Matter-beweging en herdenken George op social media. En dan is er nog voormalig The Hills-gezicht Stephanie Pratt...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stephanie Pratt niet meer te zien in The Hills

Stephanie kreeg het flink te verduren nadat ze in enkele inmiddels verwijderde tweets een bizarre oproep deed. Allereerst schreef ze in een tweet: ‘Herpak jezelf Amerika’. Hier bleef het echter niet bij. ‘Is er nog iemand aan het huilen terwijl ze moeten toezien hoe hun stad in de brand staat’, verwijst ze naar de rellen. ‘Waar de fuck is de nationale garde? Santa Monica staat in de hens.'

Maar waar ze vooral veel kritiek op kreeg was haar oproep om de plunderaars neer te schieten: ‘Schiet de plunderaars neer, ze gebruiken deze tragedie als een excuus om te stelen en alles plat te branden.’ Die tweet zorgde voor ruim 1700 likes, maar zeker drie keer zoveel negatieve reacties en die had ze liever niet gehad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud anti-racismefilmpje Meghan Markle duikt op

Stephanie wordt namelijk flink met haar neus op de feiten gedrukt. Zelf is ze namelijk in 2006 gearresteerd voor het stelen van ruim 1300 dollar aan kleding. Vele reacties bevatten dan ook de befaamde politiefoto van haar.

Inmiddels heeft Stephanie geprobeerd om tekst en uitleg te geven over haar tweets - zonder succes. ‘Er is wat verwarring ontstaan over de woorden plunderaar en demonstranten’, zo schreef ze op het platform. ‘De demonstranten proberen een verandering te veroorzaken en een einde te maken aan jaren van politiegeweld, daar houden we van. Plunderaars daarentegen zijn klootzakken.’ Toch lijkt ook dit ‘excuus’ niet het gewenste effect te hebben gehad. Ze heeft inmiddels daarom maar alle tweets verwijderd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Floyd Mayweather betaalt voor begrafenis George Floyd

Veel sterren hebben hun woede geuit en staan vierkant achter de Black Lives Matter-beweging.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!