Beeld © ANP

Thierry Baudet: 'Mijn vader wil mij niet zien'

05 juni 2020 07:39

Thierry Baudet (37) vindt zelf dat Nederland zo snel mogelijk weer 'open' moet, zodat alles weer volgens de normale gang van zaken kan lopen. Hij vindt de gevaren van het coronavirus meevallen. Maar zijn eigen vader is stukken angstiger voor het virus, vertelt Thierry in 'BEAU'.

"We skypen en hij neemt het heel erg ernstig"

Thierry vertelt in de talkshow dat het grootste deel van de mensen die erge klachten krijgen al onderliggen lijden hebben. "Je kunt niet de hele samenleving volledig stilleggen op het moment dat je te maken hebt met iets dat in absolute aantallen een heel beperkte groep bedreigt", zegt hij. 

"Waar het uiteindelijk om gaat is hoeveel mensen er daadwerkelijk sterven of blijvend letsel krijgen en dat is gewoon een hele kleine groep", aldus de partijleider van Forum voor Democratie.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Thierry Baudet stelt huwelijk met zijn verloofde Davide uit

Als Thierry wordt gevraagd of hij zijn ouders omhelst tijdens de coronacrisis, vertelt de politicus dat zijn vader in strikte quarantaine leeft. "Die wil mij niet zien. We skypen en hij neemt het heel erg ernstig", legt hij uit. Zijn moeder staat er anders in. "Die is samen met een arts en heeft het überhaupt niet serieus genomen. Zij ziet het als een griepvirus."

Thierry is bovendien helemaal klaar met de anderhalvemetersamenleving. In de video hieronder vertelt Thierry bijvoorbeeld waarom, volgens hem, afstand houden in de buitenlucht niet nodig is.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!