Beeld © NPO/M

Maurice de Hond vertelt over overleden zoon Marc

05 juni 2020 20:14

Marc de Hond heeft zijn naasten in aanloop naar zijn dood veel steun en kracht gegeven. Omdat de presentator, theatermaker en rolstoelsporter, die woensdag op 42-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, al langer wist dat hij dood zou gaan deed hij er alles aan om zijn geliefden te laten weten hoe belangrijk ze voor hem waren. Dat vertelt zijn vader Maurice de Hond vrijdagavond in 'M.'

"Het verlies zal er zijn, maar het positieve overheerst"

Zo schreef Marc onder meer lange brieven aan belangrijke mensen in zijn leven en was hij er voor ze. "Het verdriet hebben we samen gedragen", vertelt de opiniepeiler. "Het verlies zal er zijn, maar het positieve overheerst."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Luuk Ikink: 'Marc de Hond was een hele bijzondere man'

De bewuste wijze waarop Marc en zijn familie zich konden voorbereiden op zijn dood gunt Maurice ook anderen in dezelfde situatie. "Als je de kracht hebt om eroverheen te stappen dan kun je zoveel doen voor het verwerkingsproces van de mensen om je heen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO zendt interview Claudia de Breij met Marc de Hond uit

De opiniepeiler wil dan ook niet worden gezien als "een gebroken vader". "Nee, ik ben Maurice de Hond en heb dankzij mijn zoon de kracht gekregen om door te gaan, net als de mensen om hem heen en dat is zo'n belangrijk iets."

Bekijk het fragment hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!