Beeld © ANP

Artiesten zorgen voor unieke ervaring voor dertig fans in Ziggo Dome

07 juni 2020 13:59

Kensington, Alain Clark en Duncan Laurence hebben zaterdag bijzondere concerten gegeven. De artiesten stonden in een vrijwel lege Ziggo Dome. In plaats van de 17.000 man die de Amsterdamse concertzaal kwijt kan, zaten er slechts dertig mensen in de zaal. In verband met de coronamaatregelen mogen er niet meer dan dertig mensen samenkomen.

"concerten maken nu een dubbel gevoel los"

Voor het eerst in bijna drie maanden werd er weer opgetreden in de Ziggo Dome. Vanwege de uitbraak van het coronavirus moest de zaal tientallen concerten schrappen. Onder meer Harry Styles en Camila Cabello zouden naar Amsterdam komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

René Froger: 'Coronacrisis treft artiesten het hardst'

Onder de noemer '30 Fans Only Concerts', een initiatief van radiozender Veronica, wordt er toch weer opgetreden in de Ziggo Dome. Het publiek neemt plaats op een aantal grote banken, die op minimaal 1,5 meter van elkaar staan.

"Natuurlijk, concerten maken nu een dubbel gevoel los", zei zaaldirecteur Danny Damman tegen het AD. "Je wilt elkaar na al die tijd het liefst omhelzen. Dat dat niet kan, maakt je al bij binnenkomst bewust van de omstandigheden. Maar de blijdschap dat we weer open mogen overheerst. Dit is het eerste lichtpuntje in een lange, donkere tunnel.’’

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

DI-RECT verzorgt online show voor duizenden fans

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!