Beeld © ANP

Justin Bieber vindt zijn verleden niet iets vanzelfsprekends

08 juni 2020 01:03

Justin Bieber (26) gaat zich inzetten voor meer raciale gelijkheid. Dat liet de zanger dit weekend weten op Instagram. De ster zegt daar dat hij veel te danken heeft aan de Afro-Amerikaanse cultuur.

"Ik heb inspiratie gehaald uit de zwarte cultuur, ik heb profijt gehad van de zwarte cultuur"

"Mijn stijl, hoe ik zing, dans en optreed en mijn kleding zijn allemaal beïnvloed door de zwarte cultuur", aldus Bieber. "Ik heb inspiratie gehaald uit de zwarte cultuur, ik heb profijt gehad van de zwarte cultuur. Ik ben vastberaden mijn platform vanaf nu te gebruiken om te leren en me uit te spreken over raciale ongelijkheid en systematische onderdrukking, en om manieren te vinden om tot de verandering te komen die zo hard nodig is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Bieber had tot het huwelijk willen wachten met seks

De zanger deelt sinds de start van de protesten in de VS boodschappen over de Black Lives Matter-beweging met zijn 138 miljoen volgers. Hij riep zijn Amerikaanse fans onder meer op om te gaan stemmen op de dag dat er voorverkiezingen waren in een aantal staten. "Ik ben Canadees dus ik kan niet stemmen", zei hij daarbij, "maar stem alsjeblieft voor mij."

Na de dood van George Floyd liet ook menig mode- en beautymerk van zich horen op social media. Dat valt op z'n zachtst gezegd niet bij iedereen in goede aarde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Friends had diverser moeten zijn'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!