Acteur Justice Smith uit de kast tijdens Pride-maand

8 juni 2020 02:25

De acteur heeft een relatie met Nicholas Ashe (25), bekend uit onder meer serie 'Queen Sugar'. Justice Smith (24) maakte dit weekend op Instagram bekend dat hij onderdeel is van de LHBTQ-gemeenschap.

"Als een zwarte queer vond ik het teleurstellend te zien dat er mensen waren die wel 'zwarte levens doen ertoe' wilden zeggen, maar hun mond hielden als daar 'trans' of 'queer' aan toe werd gevoegd"

Dat deed de acteur in een post waarin hij afgaf op demonstranten bij een Black Lives Matter-protest, die zich niet wilden uitspreken over homorechten. "Nicholas en ik hebben vandaag gedemonstreerd in New Orleans. We riepen leuzen als 'zwarte translevens doen ertoe', 'zwarte queerlevens doen ertoe' en 'alle zwarte levens doen ertoe'. Als een zwarte queer vond ik het teleurstellend te zien dat er mensen waren die wel 'zwarte levens doen ertoe' wilden zeggen, maar hun mond hielden als daar 'trans' of 'queer' aan toe werd gevoegd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rol voor Rita Ora in film Detective Pikachu

De acteur vervolgt: "Ik wil dit benadrukken: als je de zwarte lhbtq-ers niet meeneemt in je revolutie, dan is die anti-zwart. Dan probeer je de deur van het systeem voor jezelf te openen en 'm snel weer achter je dicht te doen." Hij haalt in zijn post ook de dood van Tony McDade aan, een transgender die eind mei door de politie werd doodgeschoten in Florida.

De acteur deelt naast foto's van het protest ook een paar kiekjes van hem en Ashe, die hij zijn rots in de branding noemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Lili Reinhart uit de kast als trotse biseksuele vrouw

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!