Beeld © ANP

Mark Wahlberg onder vuur om oude haatmisdrijven

08 juni 2020 16:28

Mark Wahlberg heeft het flink te verduren gekregen nadat hij een Instagrambericht plaatste over George Floyd. De acteur heeft volgens verschillende volgers namelijk geen recht van spreken, omdat zij zeggen dat hij vroeger zelf racistisch was.

"Jij hoort geen beroemdheid te zijn"

"De moord op George Floyd breekt mijn hart. We moeten samenwerken om dit probleem op te lossen. Ik bid voor ons allemaal. God zegene ons", schrijft Wahlberg bij een foto van de overleden Floyd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Wahlberg waarschuwt voor nepaccounts op social media

Toen stroomden de reacties binnen. Gebruikers wezen hem erop dat hij vroeger twee keer met justitie in aanraking is geweest voor zaken waarin racisme een grote rol speelde. In 1986 bekogelde hij een groep kinderen met een donkere huidskleur die op schoolreisje waren. Twee jaar later sloeg hij een Vietnamese man in elkaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Wahlberg pompt geld in fitnessketen

"Weet je nog dat je stenen op jonge meisjes met een donkere huidskleur gooide?", staat in een van de reacties. "Jij hoort nog steeds in de gevangenis. Jij hoort geen beroemdheid te zijn. Ik kan niet geloven dat ik heb betaald voor jouw werk. Nooit, nooit, nooit meer", vervolgt iemand.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!