Reese Witherspoon Beeld © ANP

Reese Witherspoon aangeklaagd wegens weggeven gratis jurken

09 juni 2020 08:08

Actrice Reese Witherspoon (44) wordt in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat ze met haar kledingbedrijf gratis jurken weggaf aan leraren, dat meldt 'The Blast'. Voor hoeveel geld de actrice wordt aangeklaagd is niet bekend.

Het begon als goedbedoelde actie, Reese die namens haar bedrijf Draper James met een winactie gratis jurken aan leraren ter beschikking wilde stellen om hen te bedanken voor het werk dat ze tijdens de coronacrisis hebben geleverd. Leraren konden zich hiervoor opgeven en hoefden alleen maar wat informatie in te vullen om kans te maken op een jurk.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waarom Reese Witherspoon al bijna 30 jaar therapie krijgt

Drie leraressen beschuldigen Reese's bedrijf er echter van dat het misbruik zou maken van de coronacrisis door zeer privacygevoelige informatie op te vragen voor de winactie. Het ging bijvoorbeeld om hun leraren-ID en hun werk-e-mailadres. Ook vonden ze het niet kunnen dat er maar 250 jurken om weg te geven waren, terwijl er bijna een miljoen leraren hadden gereageerd op de actie. De aanklagers denken dat de actie alleen maar was opgezet om een 'waardevolle klantendatabase' te creëren.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Reese Witherspoon komt maar liefst met twee nieuwe romcoms

In een reactie op de zaak stelt het bedrijf dat het duidelijk had aangegeven dat er maar een beperkte voorraad jurken beschikbaar was en dat de actie met goede bedoelingen was opgezet om leraren in het zonnetje te zetten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!