Premier Mark Rutte. Beeld © ANP

Jeugdvriend Mark Rutte: 'Vroeger was hij karikaturaal lelijk'

9 juni 2020 12:28

Van je vrienden moet je het hebben. Lodewijk Dekker was gisteravond te gast in de talkshow 'Beau', omdat hij al tientallen jaren bevriend is met premier Mark Rutte (53). De VVD-leider staat al 10 jaar aan het roer als minister-president en daarom vertelde zijn goede maatje een aantal anekdotes aan tafel bij het programma.

"Alleen maar jonger, sneller, gezonder en aantrekkelijker geworden"

Lodewijk en Mark zijn al sinds de middelbareschooltijd vrienden. "Het begrip 'nerd' was nog niet uitgevonden, maar is toen ontstaan", grapt de goede vriend van de minister-president. "Toen ik Mark voor het eerst zag, was hij 12 jaar. Hij was, en dat zal hij me niet kwalijk nemen, karikaturaal lelijk." Lodewijk is van mening dat de premiere 'één van die zeldzame mensen' is die 'alleen maar jonger, sneller, gezonder en aantrekkelijker geworden is'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte maakt Zwarte Pieten-ommezwaai

Ook deed Lodewijk een boekje open over hun studietijd samen. Zo gingen ze vaak samen op reis én op zoek naar de liefde. "Je bent jong en je wilt wat", zegt hij gekscherend over die tijd. Zijn anekdote over een vrouw die met haar schoonheid 'zon en maan verduisterde' toen ze haar zagen, zet onze premier even in een ander daglicht dan doorgaans. "Zij had alléén maar oog voor Rutte. Die dat buitengewoon welwillend over zich heen liet komen, en ineens in staat was tot de meest nietsnuttige smalltalk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte feliciteert geslaagde scholieren tijdens onlinefeest

Voor Lodewijk was het lange tijd gek dat zijn schoolvriend opeens premier van Nederland was. "Je kent iemand zo verschrikkelijk lang, dat je hem in de eerste jaren in die baan niet echt serieus neemt. Je ziet niet de premier staan, je ziet Mark staan", legt hij uit. Pas toen de MH17-ramp zich voltrok, zag hij hem als minister-president.

Ook gedurende de coronacrisis krijgt premier Rutte veel lof voor zijn handelen. Je ziet het in de video hieronder. 

Veel lof voor Mark Rutte in aanpak coronacrisis

07:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!