Beeld © Goede Tijden, Slechte Tijden

Jim Geduld openhartig over bijzondere band met Guusje Nederhorst

15 juni 2020 10:00

Eén van de misschien wel meest memorabele scènes van 'Goede Tijden, Slechte Tijden'; die waarin Roos de Jager (gespeeld door Guusje Nederhorst) wordt ontvoerd. Acteur Jim Geduld kijkt nog altijd met veel plezier terug op die draaidag en zijn tijd met Guusje.

"We hebben heel veel dingen samen meegemaakt"

Jim vertolkte in de jaren '90 de rol van Arthur Peters in Nederlands langslopende soap. Jim was regelmatig samen met tegenspeelster Guusje, die in 2004 overleed aan de gevolgen van borstkanker, te vinden op de set en de twee hadden veel draaidagen samen. Volgens de acteur waren ze in die tijd vier handen op één buik. "Guusje en ik kwamen gelijktijdig de serie in (…) we hebben heel veel dingen samen meegemaakt, vanaf het begin. Ik was als een grote broer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-tortelduifjes Dorian en Bertrie moesten relatie geheimhouden

Eén scène is hem specifiek al die jaren bijgebleven, zo vertelt hij in Goede Tijden, Zomer Tijden. In de scène heeft het personage van Jim een romantisch tripje gepland, wat uitmondt in een hels drama. Een heftige scène met veel stunts, die Jim allemaal zelf uitvoerde. "Ik ben best wel wat gewend, maar er werd wel wat van mijn conditie gevraagd. We moesten het namelijk een paar keer overdoen", vertelt hij.

Hoewel hij met veel plezier terugblikt op het geschoten materiaal, vindt hij het ook heftig om geconfronteerd te worden met de beelden van Guusje. "Ik vind het wel heftig om haar zo te zien, omdat ze er niet meer is", vertelt hij stilletjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames Goede Tijden, Slechte Tijden bijna weer van start

Goede Tijden, Zomer Tijden zal gedurende de zomerstop de fans blijven verrassen door terug te blikken op memorabele momenten én vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Het programma is iedere vrijdag te zien op RTLBoulevard.nl, GTST.nl, RTL XL én bij Videoland. Goede Tijden, Zomer Tijden wordt mede mogelijk gemaakt door Perfectly Basics.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Renate Gerschtanowitz brengt ode aan Guusje Nederhorst

In de volgende uitzending van Goede Tijden, Zomer Tijden zijn Ferry Doedens en Fajah Lourens te gast. Dan praten de soapacteurs met Froukje de Both onder andere over het eerste homohuwelijk in de Nederlandse soapgeschiedenis en Fajah doet een boekje open over de échte reden van haar vertrek.

Alles van Goede Tijden, Zomer Tijden kun je hier zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!