Beeld © ANP

Nikkie de Jager gebruikt platform om BLM-protesten te steunen

11 juni 2020 09:59

NikkieTutorials (26) heeft haar miljoenenpubliek gebruikt om de aandacht voor de #BlackLivesMatter-beweging wereldwijd nog groter te maken. In een nieuwe video gebruikt Nikkie namelijk enkel make-upmerken waarvan mensen van kleur de eigenaar zijn. Ondertussen praat Nikkie over hoe belangrijk de demonstraties zijn.

"Ik heb mijn platform voor meerdere goede doelen gebruikt"

In haar video vertelt Nikkie waarom ze deze video met boodschap heeft gemaakt. "Ik heb mijn platform voor meerdere goede doelen gebruikt", vertelt ze. "Daarmee heb ik meer bewustheid willen creëren. Nu wil ik dat mensen zich bewuster worden van het institutioneel racisme dat wereldwijd diepgeworteld zit."

"Ik vraag jullie om jezelf te onderwijzen op dit gebied. Het racisme en de discriminatie dat nog steeds een plaats heeft in deze wereld, moet veranderen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Nikkie de Jager staat stil bij overleden broertje Mikai

Sterren wereldwijd zijn woedend vanwege de moord op George Floyd, die wereldwijde Black Lives Matter protesten op gang bracht. De zwarte man werd door racistisch politiegeweld om het leven gebracht. In de video hieronder zie je er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!