André en Monique Beeld © ANP

André Hazes wilde niemand kwetsen met Zwarte Piet-foto's

12 juni 2020 11:08

André Hazes neemt afstand van Zwarte Piet. De zanger kreeg in december een storm van kritiek over zich heen toen hij online foto's plaatste van het sinterklaasfeest dat hij vierde met traditionele Zwarte Pieten. In een korte verklaring stelde Hazes toen dat hij niemand had willen kwetsen met de foto's.

"Ik vind wel, we zijn hier niet meer de enige in deze samenleving, dus we moeten een beetje rekening gaan houden met elkaar"

Dit jaar zijn er echter geen Zwarte Pieten meer te vinden in huize Hazes, vertelde de zanger vrijdag in de Barry Paf Show op 100% NL. "Kijk vorig jaar had ik een dingetje, ik was ergens op bezoek waar Zwarte Pieten waren en dat had ik gepost. Daarna had ik heel Nederland op mijn dak. Ik vind wel, we zijn hier niet meer de enige in deze samenleving, dus we moeten een beetje rekening gaan houden met elkaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grootste droom van André Hazes senior komt binnenkort uit

André zou het liefste zien dat alle Pieten blauw worden dit jaar. "Als iedereen zo valt over Zwarte Piet, tja, dan worden ze dit jaar toch gewoon blauw? Mij boeit het ook niet zoveel, ik wil gewoon een leuk feestje voor mijn kind en niet al dat gezeik erbij. Dit jaar geen Zwarte Pieten bij ons thuis, ik laat dit jaar maar gewoon een sinterklaas komen met een paar lekkere wijven."

Hazes beklemtoonde 'ook wel klaar te zijn met racisme'.

Voorlopig heeft André iets anders om zich volledig op te richten. De zanger heeft een nieuwe single gemaakt waarin hij het boetekleed aantrekt. In gesprek met RTL Boulevard vertelt hij er alles over. 

André Hazes trekt boetekleed aan in nieuwe single

05:14