Beeld © ANP/Getty Images

Kanye West steunt Michael Jackson ondanks misbruikclaims

12 juni 2020 14:23

Eén iemand is het in ieder geval niet eens met de documentaire 'Leaving Neverland': Kanye West (43). De rapper vertelt aan het tijdschrift 'I-D' dat Michael Jackson nog altijd een held is voor hem.

"We zouden iets moeten instellen dat bedrijven onze helden niet mogen aantasten"

Kanye hield een interview met Pharrell Williams voor het tijdschrift I-D. "Hij trapt ook allerlei deuren in, net als Michael een generatie voor je", vertelt Kanye over Pharrell. "Hij lijkt op hem in de zin dat hij ook op super gangster-manier te werk gaat." Volgens de rapper heeft dat alles te maken met de verwachtingen van een zwarte artiest. Michael hield zich hier niet aan en dat zou volgens Kanye blijken uit het feit dat MJ de dochter van Elvis Presley op nationale televisie zoende en het muziekcatalogus van The Beatles opkocht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West betaalt opleiding dochter George Floyd

"We zouden iets moeten instellen dat bedrijven onze helden niet mogen aantasten", verklaart Kanye. Hiermee lijkt hij te refereren aan de documentaire Leaving Neverland, waarin Michael wordt beschuldigd van kindermisbruik. "Dit zou niet moeten mogen op social media en niet in documentaires." Ook is Kanye van mening dat de media hem, net als Michael, neerzetten als een 'Wacko Jacko'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kanye loopt mee met Floyd-protest in Chicago

De documentaire Leaving Neverland heeft een hoop reacties opgeroepen. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!