Beeld © Getty Images

Doutzen legt aanwezigheid bij Damprotest uit: 'Volgde mijn hart'

12 juni 2020 14:58

Het protest op de Dam zorgde onlangs voor veel kritiek. Ruim 5000 mensen verzamelden zich op de Dam in Amsterdam om te protesteren en hun steun te betuigen voor de Black Live Matters-beweging. Ook topmodel Doutzen Kroes was daar aanwezig en vertelt nu waarom ze besloot zich in de mensenmassa te begeven.

"Ik vond het belangrijk om daarbij aanwezig te zijn"

Doutzen heeft na vijf jaar afscheid genomen van lingeriemerk Hunkemöller en werd daarom geïnterviewd door Merel Westrik. Hier werd haar ook gevraagd naar haar aanwezigheid bij het protest. “Ik vond het belangrijk om daarbij aanwezig te zijn, belangrijker dan wat dan ook op dit moment. Uit solidariteit voor al die mensen die pijn ervaren.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doutzen beëindigt samenwerking met Hunkemöller

Haar aanwezigheid zorgde voor veel kritiek. Zo zou het onmogelijk zijn om de anderhalve meter te waarborgen. “Ik ben het met de kritiek eens. Ik snap het dat ik onverantwoordelijk gedrag vertoonde door er te zijn. Dat het niet respectvol was tegenover zorgmedewerkers, die juist zo hard werken om deze pandemie te bestrijden. Ik had er op die manier niet bij stilgestaan vooraf. Maar ik volgde mijn hart”, zo legt ze uit.

Toch wil ze oproepen om meer naar elkaar te luisteren. Het feit dat er vijfduizend mensen waren in plaats van de honderd die waren verwacht, zegt ook dat we iets moeten doen. We moeten over dit onderwerp praten, steeds maar weer.” Het is voor Doutzen ook persoonlijk, ze is getrouwd met dj Sunnery James, die van Surinaamse afkomst is. Samen hebben zij twee kinderen. “Mijn man heeft te maken met racisme, mijn kinderen zijn gelukkig nog onschuldig en hebben er nog geen ervaring mee. Dat blijft hopelijk zo in de toekomst.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agent die betrokken was bij dood George Floyd op borgtocht vrij

Veel sterren hebben onlangs van zich laten horen na de moord op George Floyd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!