Beeld © Roland J.Reinders

Miljuschka openhartig over band met moeder Astrid Holleeder

15 juni 2020 15:59

Op basis van verschillende verklaringen van Astrid Holleeder vindt op het moment het hoger beroep van Willem Holleeder plaats. De getuigenis veroordeelde Astrid tot een leven onder de grond. Dochter Miljuschka Witzenhausen praat in het 'AD' uitgebreid over de huidige situatie: "We bellen zo vaak mogelijk. Lang leve FaceTime."

"Zij heeft altijd geprobeerd anderen geluk te brengen, en heeft daar zelf op ingeleverd"

Zomaar even langsgaan bij haar moeder, dat kan Miljuschka niet. De presentatrice weet voor haar eigen veiligheid niet eens het adres van haar eigen moeder. Maar hoewel ze elkaar niet elke dag fysiek zien, is Astrid altijd dichtbij. Afgelopen moederdag liet Miljuschka het woord ‘mama’ tatoeëren op haar arm. Iets waar haar moeder overigens niet erg blij mee was. Ze zei volgens de tv-kok: “Ik weet dat ik blij moet zijn, maar je bent mijn kind en nu heb je je lichaam verpest.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Miljuschka wil haar kinderen wel 'onbezorgde' jeugd geven

Voor Miljuschka is haar moeder haar steun en toeverlaat in het leven. Miljuschka: “Ik had nooit kunnen doen wat ik nu doe zonder dat vangnet van vier sterke vrouwen achter me. Van mijn moeder heb ik geleerd om altijd door te gaan. Zij heeft me geleerd het geluk uit mezelf te halen, ook al is dat haar zelf niet gelukt. Zij heeft altijd geprobeerd anderen geluk te brengen, en heeft daar zelf op ingeleverd.”

Met haar vader heeft ze een mindere band. Hij verdween toen ze 13 was uit haar leven. Hierover zegt ze: “Terugkijkend kan ik zeggen dat hij een pathologische leugenaar was. In zijn gedachten had hij soms zes horecazaken, en dat vertelde hij dan ook als ik met hem ergens kwam. Dan keek ik naar hem en dacht: waar de fok heb je het over? Maar het is je vader, dus je valt hem niet af.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kook mee met Miljuschka: dit moet je in huis halen

Volgens de presentatrice is hij bij haar moeder weggegaan omdat hij een andere vrouw zwanger had gemaakt. “Hij had een voorliefde voor beschadigde vrouwen en die volgden elkaar in hoog tempo op; dat werkte ook niet zo lekker voor hem en mij. Mijn vader heeft heel veel kinderen bij heel veel vrouwen, voor wie hij allemaal geen verantwoordelijkheid draagt”, aldus het gezicht van 24Kitchen.

Door haar vaders wilde verleden krijgt Miljuschka regelmatig berichtjes van mensen die claimen haar halfbroer of zus te zijn. Maar ze heeft geen ambitie met een van hen een familieband op te bouwen, haar huidige familie is al gecompliceerd genoeg. “Ik probeer me ervoor af te sluiten”, vertelt ze over het proces van haar oom. “We hebben al heel veel gewonnen, ik heb mijn moeder al vijf jaar om me heen zonder die immense druk van hem. We hebben jarenlang niets kunnen zeggen, mensen hebben heel lang gedacht dat we vierkant achter hem stonden. Maar nu kunnen we al vijf jaar onszelf zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

John doet details hoger beroep Willem Holleeder uit de doeken

Astrid deed eerder in RTL Boulevard haar kant van het verhaal.

Astrid Holleeder doet openhartig haar verhaal

19:37

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!