Beeld © ANP

Frank Lammers: ‘Het kan me echt niet boeien hoe ik eruitzie'

17 juni 2020 13:17

Thuis aan de keukentafel ontstond bij acteur Frank Lammers het idee voor de lockdown-film ‘Groeten van Gerri’. Terwijl zijn dochter via de laptop les volgde, vroeg Frank zich af hoe het voor de leraren in deze tijd is. Zelf heeft de acteur ook flink moeten wennen aan de gehele nieuwe situatie, maar ziet hierin niet de toekomst.

"Dat is niet de bedoeling van het leven, denk ik"

In de film Groeten van Gerri speelt Frank de rol van scheikundeleraar Gerri die een enorme blunder begaat. Na een les vergeet hij de webcam van zijn computer uit te zetten en dan blijkt dat de leraar geen moeite meer neemt om zijn broek aan te trekken. Het filmpje van Gerri in zijn witte onderbroek gaat daarna direct viral. Hoewel het voor veel mensen die hedendaags thuiswerken een grote angst is om totaal verslonsd tijdens een Zoom-meeting te verschijnen, is dat voor Frank Lammers totaal niet het geval. “Het kan me echt niet boeien hoe ik eruitzie”, vertelt de acteur in de nieuwste Veronica Magazine. “Ik ga ook nooit naar de kapper. Mijn haar groeit door totdat iemand op de set mijn haar knipt.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Bouman uit Undercover krijgt eigen Netflix-film

Door de lockdown liggen veel van zijn projecten voorlopig stil. “We zouden half april beginnen met de opnames van Undercover 3. Daar werkte ik zowel mentaal als fysiek al een tijdje naartoe. (…) Daar zit je dan, met je goede gedrag, helemaal klaargestoomd voor van alles en nog wat. En dan gaat het niet meer door. Dat was wel even slikken.”

Ook het fysieke contact en warme momenten met vrienden en familie mist Frank. “Ik ben een enorme knuffelaar. Met mijn gezin, familie en vrienden. Heerlijk. Maar dat mag ineens niet meer. Dat vind ik moeilijk. Als ik tegenwoordig langsga bij mijn vader, sta ik tien meter verderop vanuit de tuin naar hem te schreeuwen. Dat is niet de bedoeling van het leven, denk ik. Ik denk daarom ook dat de anderhalvemetersamenleving geen heel lang leven beschoren is. Dat houden we niet vol.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Frank Lammers nog aan het bijkomen van stagedive Pinkpop

Het hele interview met Frank Lammers lees je in de nieuwste Veronica Magazine. Die is nu te verkrijgen in de winkels.

De eerste beelden van de film beloven al flink wat hilariteit, bekijk ze hieronder.

Dit zijn de eerste beelden van lockdown-film van Frank Lammers

00:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!