Beeld © ANP

Ronnie Flex uit felle kritiek op heren van Veronica Inside

18 juni 2020 11:54

Ronnie Flex (28) vindt dat in gesprekken in het programma 'Veronica Inside' over donkere voetballers altijd al een ondertoon zat. Dat stelt de rapper donderdag op Twitter. Flex maakt in een lange reeks berichten zijn onvrede kenbaar over het programma en Johan Derksen (71). De analist ligt, niet voor de eerste keer, onder vuur omdat hij zich in de uitzending racistisch zou hebben uitgelaten.

"Blij dat er eindelijk gereageerd wordt"

'Blij dat er eindelijk gereageerd wordt', stelt Ronell Plasschaert, zoals zijn eigen naam luidt. 'Deze ondertoon voelde ik trouwens wel altijd als het over Memphis of Babel ging. Wilfred en Johan willen je niet zien schijnen, dat is duidelijk.'

Flex vraagt zich af 'hoe kan je als je nog nooit benadeeld bent omtrent je huidskleur voor iemand anders bepalen dat diegene dat ook niet meemaakt? Hoe kan je dat zeggen als je niet eens weet hoe het voelt?'

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ronnie Flex herhaalt uitspraken Akwasi en ligt ook onder vuur

In de uitzending stelden Derksen en zijn tafelgenoot Rene van der Gijp weinig begrip te hebben voor de Black Lives Matter-demonstraties. Zij stelden dat het wel meeviel met het racisme in Nederland en vielen uit tegen Akwasi, die een toespraak hield tijdens het protest op de Dam. Bij een foto van een tegendemonstrant die als Zwarte Piet verkleed ging, grapte Derksen: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi was?"

De uitlatingen van Derksen kregen de afgelopen dagen veel kritiek op sociale media. Ook veel BN’ers lieten zich zeer kritisch uit over het racismegesprek bij Voetbal Inside. Zangeres Anouk vond de uitlatingen 'om te kotsen' en Talpa-collega Albert Verlinde eiste dat Derksen zijn excuses aan Akwasi aanbiedt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ronald de Boer over wat hij echt vindt van schoonzoon Ronnie Flex

Veronica heeft laten weten Derksen niet op zijn uitlatingen aan te spreken. "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel", liet de zender dinsdag weten. Wel beklemtoonde Veronica 'tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen' te zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!