Beeld © ANP

Arie Boomsma haalt hard uit naar 'voorspelbare' VI-mannen

18 juni 2020 12:45

Arie Boomsma (46) heeft via Instagram zijn stevige mening gegeven over 'Veronica Inside', het praatprogramma van Wilfred Genee (52), Johan Derksen (71) en René van der Gijp (59). Zo vraagt hij zich af waarom de zender, kijker en adverteerders nog de andere kant op kunnen kijken terwijl het programma vol zit met racistische en homohatende opmerkingen.

"Diarree uit de monden van deze presentatoren"

In zijn post reageert Arie op het fragment waarin de drie mannen praten over een anti-demonstrant die als Zwarte Piet verkleed ging naar een Black Lives Matter-protest. "Weten we zeker dat het niet Akwasi is?" vroeg Johan Derksen vervolgens.

Dat schiet bij Arie compleet in het verkeerde keelgat. 'Ben je over de jaren afgegleden van sportprogramma naar matige talkshow over de actualiteit dan praat je de alsmaar kleiner geworden doelgroep naar de mond. Voorspelbaar, als onderbuikspreekpoppen op repeat', schrijft hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Arie Boomsma neemt drastisch besluit na ophef rond CrossFit

Volgens Arie houden Wilfred, Johan en René 'krampachtig vast aan hun podium in de hoop dat hun rol als pestkop nog een paar jaar wordt verward met die van strijder voor het vrije woord.'

Ondanks dat Arie het niet eens is met de uitspraken en inhoud van het programma, vindt hij wel dat Veronica Inside op de kijkbuis te zien moet blijven. Hij vraagt zich alleen wel af waarom de zender, de kijkers en vooral adverteerders nog de andere kant op kijken. 'Steeds maar weer roepend dat het racisme en de homohaat die als diarree uit de monden van deze presentatoren sproeit, slechts de mening van die mannen zelf is, en niet de jouwe. Je steunt die mening. Je maakt hem mogelijk. Dat is al jaren een dubieus statement.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!