Beeld © ANP

Suzan & Freek kijken uit naar optreden in Zwolle

19 juni 2020 09:56

Spelen voor een praktisch lege zaal is niet wat ze gewend zijn, maar Suzan & Freek maken voor hun optreden in poppodium Hedon in Zwolle zondag graag een uitzondering. In gesprek met 'BuzzE' zegt Suzan uit te kijken naar de show.

"Iedereen moet de kans hebben om erbij te kunnen zijn"

"We zijn de afgelopen tijd veel thuis geweest en dat heeft wel een bepaalde rust gebracht. Maar we hadden ook weer zin om te spelen en zin om ergens naar uit te kijken", vertelt Suzan.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Suzan & Freek trakteren fans op goed nieuws

Het optreden in Hedon was eigenlijk onderdeel van de clubtour van Suzan & Freek, maar ging vanwege de coronacrisis niet door. Als alternatief mogen er zondag toch nog dertig man in de zaal aanwezig zijn en kan de rest vanuit huis meekijken.

De prijzen om bij het concert aanwezig te kunnen zijn variëren van 5 euro tot een miljoen en meer. Fans mogen van Suzan & Freek namelijk zelf bepalen wat ze voor hun kaartje willen betalen. "Iedereen moet de kans hebben om erbij te kunnen zijn", meent Suzan. "Het liefst zouden we het gratis doen, maar we moeten natuurlijk ook onze crew betalen."

Het is daarom zo geregeld dat iedereen die minimaal 5 euro betaalt, thuis virtueel het optreden kan volgen. Fans die 15 euro of meer betalen, maken daarnaast kans om alsnog live naar Zwolle te mogen gaan. Donderdag werden de gelukkige dertig man uitgekozen.

Het wordt dan voor Suzan & Freek zondag wel even wennen om zowel mensen in de zaal als thuis te vermaken. "We hebben nog weinig ervaring met het spelen via livestreams", bekent Suzan.

Het stel wil tijdens het optreden hun eigen ding blijven doen, maar dan op een manier waarop ze de mensen thuis ook meenemen in hun verhaal. Dat zal moeilijker zijn dan normaal. "We moeten nog even wennen aan het praten in de camera", lacht Suzan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Suzan & Freek geven uniek livestreamconcert voor fans

De combinatie van dertig man in de zaal en de rest die vanuit huis meekijkt is volgens Suzan "heel bijzonder." Het blijft volgens de zangeres waarschijnlijk wel bij dit eenmalige optreden.

"Het hoort bij deze tijd, maar we willen dit niet het nieuwe normaal gaan maken", zegt ze. "Het is juist bijzonder om dit maar één keer te doen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!