Beeld © ANP

Musical Hello, Dolly! na slechts een week spelen gecanceld

19 juni 2020 11:17

De musical 'Hello, Dolly!' keert niet terug in de Nederlandse theaters. Dat heeft productiehuis Medialane vrijdag bekendgemaakt. De grote productie is niet meer op te voeren met alle coronamaatregelen. Producent Iris van den Ende vreest ook niet dat het volgend jaar en volgend seizoen haalbaar is de voorstelling weer te gaan spelen.

Van den Ende heeft het besluit genomen 'met heel veel pijn in het hart'. Zij beklemtoont dat Medialane zorg zal dragen voor cast en crew en voornemens is de contractverplichtingen naar alle werknemers na te komen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Ovatie voor Simone Kleinsma bij Hello Dolly-première

De voorstelling, met in de hoofdrollen Simone Kleinsma en Paul de Leeuw, ging op 8 maart in première en is daarna één keer gespeeld voordat de coronacrisis uitbrak. De musical Hello, Dolly! gaat over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horcus ten Gelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Ten Gelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden.

Medialane heeft ruim twee jaar aan de voorstelling gewerkt. De voorstelling zou tot zomer 2021 spelen. 

Paul en Simone gaan nu met een ander project de planken op: Paul en Simone: Zonder Jou. Ze nemen je mee op een muzikale reis door verleden, heden en toekomst waarin niets zeker is maar alles mogelijk. Verder is er niet veel bekend over de nieuwe voorstelling.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Raymann maakt musicaldebuut in Hello Dolly

In maart ging de musical Hell, Dolly! in première. Wij waren toen bij de feestelijke avond. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!